Ilan Laufer, reacție dură după ce a fost respins de Klaus Iohannis: ”Antisemitism!”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
21/11/2018, 08:00
Ilan Laufer, reacție dură după ce a fost respins de Klaus Iohannis: ”Antisemitism!”
Ilan laufer a fost refuzat de preşedintele Klaus Iohannis, iar acum anunţă că va merge la CNCD

Ilan Laufer a fost refuzat de preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru funcţia de Ministru al Dezvoltării, iar acum acesta a ieşit la atac, oferind o reacţie dură. În opinia lui Laufer, şeful statului nu l-a vrut din cauza faptului că este evreu, îl acuză de discriminare şi anunţă că va merge la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru a-l reclama pe acesta.

„Consider că refuzul lui Klaus Iohannis de a mă numi pe mine în funcţia de ministru este o nouă dovadă de antisemitism. A iniţiat acţiuni de urmărire penală pentru Viorica Dăncilă după vizita acesteia în Israel. Am informaţii că ar trebui să mă aştept şi eu la acelaşi lucru. A blocat şedinţa comună de guvern Romnânia-Israel. Domnul Iohannis i-a promis lui Angela Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei Israelului la Ierusalim. Recunosc că în ultima perioadă am încercat să contribui la o bună relaţie între Tel Aviv şi România, ceea ce l-a deranjat foarte mult pe Klaus Iohannis şi trebuie să plătesc pentru acest lucru.

Declaraţiile dure ale lui Ilan Laufer, după ce Klaus Iohannis l-a refuzat

Prin refuzul unei persoane despre care se ştie că are relaţii foarte bune cu Israel, Iohannis arată că vrea relaţii doar cu Berlinul. Atacurile sunt cu atât mai dureroase cu cât din familia mea au decedat 50 de persoane în perioada Holocaustului. Iohannis a zis că doreşte să plece acest Guvern, dar refuză revocarea a doi miniştri. Preşedintele se foloseşte de orice prilej pentru a submina buna funcţionare a României. Îl rog să aibă curajul să recunoască motivul revocării mele, şi anume cel religios – că sunt evreu. Este etnic german şi are o legătură dubioasă cu Forumul Democrat German. În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pentru câţi bani. Voi face o sesizare la CNCD”, au fost acuzaţiile lui Ilan Laufer.

Klaus Iohannis în timpul unui discurs. Preşedintele României vorbind cu presa
Klaus Iohannis în timpul unui discurs
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×