Iarna vine cu schimbări majore! Specialiștii au anunțat ce se va întâmpla de anul acesta

Ana Chivu   
în Stiri mondene
21/09/2018, 14:02
Iarna vine cu schimbări majore! Specialiștii au anunțat ce se va întâmpla de anul acesta GALERIE FOTO
Temperaturi peste media acestei perioade pentru Europa

Iarna aceasta vom avea schimbări spectaculoase de temperaturi. În perioada octombrie-decembrie ne vom bucura de multe grade peste medie în aproape toată Europa. Un aer rece se va împrăștia din Atlantic spre centrul Europei, în timp ce aerul cald va fi prezent în partea de nord, Scandinavia și nord-estul Europei. Vremea este destul de dinamică în ceea ce privește jumătate de Europa.

Aceste temperaturi pleacă de la Atlantic, se duc spre partea de st, apoi persistă până în zonele de est. Această vară târzie nu ne va părăsi pe parcursul acestei luni. În Marea Britanie, vreamea va fi mai caldă decât normalul în partea de sud, iar în partea de nord se așteaptă temperaturi mai reci decât minimul normal.

Iarna vine cu schimbări majore! Specialiștii au anunțat ce se va întâmpla de anul acesta
Pentru britanici se arată temperaturi mai calde pentru cei din partea de sud, iar pentru locuitorii nordului se prognozează temperaturi mai reci decât minima sezonului

Temperaturi spectaculoase în toată Europa

Potrivit prognozei pe luna octombrie, vremea va fi mult mai caldă decât normalul temperaturilor din această perioadă. Europa se va bucura de o vară târzie. Excepție vor face părțile de sud și de est.

Iarna vine cu schimbări majore! Specialiștii au anunțat ce se va întâmpla de anul acesta
Europa are parte de temperaturi de vară târzie pentru cei din  Europa

„Caldura si seceta extreme observate in mare parte din Europa in ultimele cinci luni au fost iesite din comun si nu exista dovezi clare privind o schimbare semnificativa de tipar spre temperaturi sub cele normale prea curand”, a spus meteorologul-șef la The Weather Company, Todd Crawford.


De asemenea, temperaturile spectaculos de călduroase pentru toamnă, se vor întinde și pe următoare luni, apoi vor scădea ușor cîteva grade. „Cu toate acestea, exista dovezi destul de convingatoare care sugereaza ca o tranzitie spre o perioada mult mai rece este posibila, in special mai tarziu in timpul iernii”, a mai afirmat acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×