Iarna la munte: Când se deschid primele pârtii. Tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune

Iarna la munte: Când se deschid primele pârtii. Tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune
Pârtiile de schi din Azuga sunt gata să primească turiștii dornici de distracție. Sursa foto: realitateatv.net

Am intrat oficial în prima lună de iarnă calendaristică, așa că pârtiile din Azuga sunt gata să primească primii turiști dornici de distracție. Autoritățile au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru sezonul care stă să înceapă și, mai mult decât atât, anunță surprize de neuitat, chiar dacă vremea nu se anunță tocmai favorabilă.

Pârtiile de începători se deschid în acest weekend

Prin urmare, pârtiile de începători urmează să se deschidă încă din weekend-ul 7-8 decembrie 2019, iar vestea a fost primită cu mare bucurie de tinerii nerăbdători să pună schiurile la treabă. De altfel, într-un interviu acordat recent, primarul stațiunii Azuga a anunțat că toate instalațiile de produs zăpadă artificială au fost puse deja în funcțiune. Este vorba despre 15 tunuri și 6 lănci, care vor avea grijă ca temperaturile scăzute din această perioadă să nu fie o piedică în calea distracției.

Tot ce avem disponibil, avem în funcțiune. Am intrat în normalitate. Cum am avut temperaturi scăzute, s-a apăsat butonul. Pământul este destul de cald și astfel am făcut grămezile de zăpadă, apoi intrăm cu mașina de bătut zăpadă și putem schia”, a declarat edilul Ciprian Barbu.

Instructorii de schi sunt gata să-i primească pe începători

La rândul lor, instructorii de schi așteaptă cu nerăbdare startul oficial al sezonului de iarnă în Azuga și vin cu vești bune pentru tinerii care se pregătesc să ia cu asalt stațiunea montană care dispune de un domeniu schiabil de aproximativ 7,5 kilometri. Cel mai probabil, pârtiile pentru începători se vor deschide sâmbătă, 7 decembrie.

Să fac depozite de zăpadă acum și urmează să fie amenajate pârtiile. E prima oară când sunt pornite atât de devreme. Sâmbătă, din experiența pe care o am, pe pârtia de inițiere se va putea schia”, a declarat instructorul Andrei Pintenaru.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×