Alegerile prezidențiale de duminică, 10 noiembrie se apropie cu pași repezi, astfel că FANATIK vă prezintă harta completă a secțiilor de votare din București, unde sunteți așteptați pentru a pune ștampila pe candidatul care v-a convins că merită să ocupe fotoliul de șef al statului. În rândurile următoare veți găsi lista ce cuprinde toate secțiile amenajate în Capitală, pentru fiecare sector în parte.
Astfel, alegătorii din Sectorul 1 pot vedea AICI secția la care trebuie să voteze, iar cei din Sectorul 2 al Capitalei pot consulta AICI lista cu secțiile unde își vor alege favoritul pentru Palatul Cotroceni. Totodată, situația exactă a secțiilor de vot destinate bucureștenilor din sectorul 3 este disponibilă AICI, în vreme ce locuitorii Sectorului 4 pot vedea AICI secțiile la care au fost arondați.
De asemenea, lista completă a secțiilor din Sectorul 5 poate fi consultată AICI, iar cea care cuprinde toate secțiile de votare din sectorul 6 este disponibilă AICI. Toți votanții trebuie să știe că nu au voie să facă în secțiile de votare campanie electorală sau să împiedice alți alegători să-și exercite dreptul garantat de Constituție, astfel de fapte constituind infracțiuni de ordin penal care vor fi pedepsite pe cale de consecință.
În cursa pentru Palatul Cotroceni s-au înscris următorii candidați, aranjați în funcție de ordinea de pe buletinele de vot, transmisă de Biroul Electoral Central:
Actualul președinte al României candidează pentru un nou mandat de cinci ani, având parte de susținerea Partidului Național Liberal, condus de premierul Ludovic Orban.
Candidatul Partidului Mişcarea Populară. Susține că România are nevoie de un preşedinte „deschis dialogului, care să restaureze demnitatea statului, credibilitatea României în afară, să restabilească respectul pentru România şi pentru români şi, nu în ultimul rând, să restabilească pacea socială”.
De profesie jurist, Dan Barna este candidatul susținut de alianța USR-PLUS. La cei 44 de ani ai săi, ar fi unul dintre cei mai tineri președinți din istoria țării noastre.
A patra poziție de pe buletinul de vot este liderul UDMR, Kelemen Hunor. A fost ministrul Culturii de două ori, are 51 de ani și este deputat din anul 2000.
Este candidatul susținut de Partidul Social Democrat. A condus Guvernul României din ianuarie 2018, iar în luna mai 2018 a preluat șefia formațiunii politice, după condamnarea lui Liviu Dragnea.
Este fost europarlamentar, susținut de Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională. Are vârsta de 40 de ani, iar de profesie este economist. Cele două mandate au fost obținute pentru Parlamentul European pe listele PSD.
Fost deputat PSD, acesta candidează din partea Partidului Neamul Românesc.
Acesta este reprezentantul Partidului Noua Românie.
Este fondatorul Partidului Națiunea Română.
Fost actor, susținut de ALDE și Pro România. Are 69 de ani și a intrat în politică în anul 2008, fiind ales senator pe listele PNL. Ulterior, a ocupat funcția de europarlamentar independent. În cursa pentru Cotroceni, este susținut de Pro România și ALDE.
Actor și director al Circului Metropolitan din București. La cei 61 de ani ai săi, a intrat în cursa prezidențială din postura de candidat independent.
Are 39 de ani și este candidata Partidului Puterii Umaniste din România. A ocupat postul de consilier de stat pentru mediul de afaceri în Guvernul Vioricăi Dăncilă.
Are 64 de ani, este cel mai bogat dintre candidați și este susținut de Partidul Dreapta Liberală, formațiune pe care a și înființat-o.
Este unchiul Alexandrei Măceșanu, fata care ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal. Este președintele Asociației pentru Implementarea Democrației și președinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.