Hackerii au descoperit cum pot accesa mesajele oricui de pe Whatsapp. Două metode care îți securizează aplicația

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/10/2019, 14:53
Hackerii au descoperit cum pot accesa mesajele oricui de pe Whatsapp. Două metode care îți securizează aplicația
Hackerii iau din nou cu asalt aplicația Whatsapp. Sursa foto: digi24.ro

Whatsapp, una dintre cele mai cunoscute și apreciate rețele de socializare, ci miliarde de utilizatori la nivelul întregii, se confruntă cu noi probleme de securitate. Mai exact, hackerii au dat o nouă lovitură companiei americane care operează și Facebook, reușind să creeze un GIF care, deși pare inofensiv la prima vedere, poate avea cu ușurință acces la toate mesajele trimise de internauți prin intermediul platformei.

Cum să-ți securizezi contul de Whatsapp

În aceste condiții, Whatsapp a transmis tuturor utilizatorilor săi informații prețioase pentru a evita ca diverse discuții cu caracter personal să devină accesibile infractorilor cibernetici. Este vorba despre două metode eficiente prin care îți poți păstra în deplină siguranță atât contul, împreună cu toate informațiile sale, cât și dispozitivul smartphone, expus la rândul său riscurilor.

Pentru început, încearcă să actualizezi versiunea de android a telefonului mobil, întrucât Gif-ul respectiv are efect doar pentru cei care utilizează un sistem de operare de tip 8.1 Oreo, lansat oficial în vara anului 2017. De îndată ce ai trecut la Android 10, cea mai recentă variantă disponibilă până în momentul de față, nu trebuie să-ți mai faci nicio grijă, pentru că problema dispare de la sine. În cazul în care dispozitivul tău smartphone nu este compatibil cu ultima versiune, va trebui să updatezi aplicația Whatsapp, întrucât versiunile 2.19 și 2.44 cuprind un patch care nu le va permite hackerilor să preia controlul asupra device-ului tău.

Aplicația Whatsapp trebuie actualizată de urgență. Sursa foto: digi24.ro
Aplicația Whatsapp trebuie actualizată de urgență. Sursa foto: digi24.ro

Experții de la Kaspersky avertizează că aplicația trebuie actualizată urgent

WhatsApp este cel mai popular serviciu de mesagerie instantanee din lume. Problemele de securitate găsite în aplicaţie sunt într-adevăr serioase, pentru că ar putea duce la situaţia în care participanţii la conversaţii de grup sunt induşi în eroare prin mesaje false. Acest lucru nu înseamnă, însă, că oamenii nu ar trebui să mai folosească WhatsApp, deoarece, chiar dacă bug-urile de securitate sunt periculoase, ele pot fi întâlnite în orice tip de software.

Cu toate acestea, utilizatorii ar trebui să fie foarte atenţi atunci când participă la conversaţii de grup. În caz de îndoială, confirmaţi identitatea autorului într-un mesaj privat. Recomandăm utilizatorilor să urmărească lansarea actualizărilor WhatsApp şi să descarce imediat noile versiuni, pentru a fi în siguranţă”, a declarat Victor Chebyshev, cercetător în securitate la Kaspersky, companie specializată în producerea programelor de securitate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×