Guvernul Rusiei a demisionat! Un discurs ținut de Vladimir Putin a aruncat liniștea Moscovei în aer

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 15:53
Guvernul Rusiei a demisionat! Un discurs ținut de Vladimir Putin a aruncat liniștea Moscovei în aer GALERIE FOTO
Vladimir Putin a ținut un discurs în Parlamentul Rusiei care a dus la demisia Guvernului. Sursa foto - Sergey Guneev / Sputnik

Guvernul Rusiei a demisionat! Executivul condus de Dmitri Medvedev și-a dat demisia în bloc după un discurs al președintelui Vladimir Putin în fața Parlamentului, transmit agențiile ruse Ria Novosti, Interfax și RT.

Guvernul Rusiei a demisionat!

Anunțul demisiei a fost făcut chiar de premierul Medvedev. De remarcat că imediat după ce a devenit oficial, rubla a înregistrat scăderi majore în fața dolarului și euro.

„Stimate Vladimir Vladimirovici, stimați colegi, ați fost cu toții martorii mesajului președintelui Rusiei, Vladimir Vladimirovici, în calitatea lui de președinte.

Un discurs ținut de Vladimir Putin a aruncat liniștea Moscovei în aer

A desemnat nu doar prioritățile activității în țara noastră în următorul an, însă și un șir de schimbări fundamentale în Constituția Rusiei.

Aceste rectificări, când vor fi adoptate, cel mai probabil, vor fi efectuate după discuții, așa cum s-a menționat, vor presupune schimbări semnificative nu doar într-un șir de articole ale Constituției, dar și în întregul raport între puteri”, a spus Medvedev la o întrevedere cu Putin după adresarea Adunării Federale.

“Puterea executivă, puterea legislativă, puterea judecătorească. În acest context este evident că noi, guvernul Rusiei, trebuie să oferim președintelui țării noastre posibilitatea de a lua toate deciziile necesare.

În aceste condiții, presupun, ar fi corect ca în conformitate cu articolul 117 al Constituției Federației Ruse, guvernul rus să demisioneze in corpore”, a mai spus Dmitri Medvedev

La puține momente după această demisie, Putin le-a mulțumit membrilor guvernului pentru activitatea comună, chiar dacă „nu au reușit totul”.

De asemenea, liderul rus a spus că în viitorul apropiat se va întâlni cu fiecare membru al cabinetului de miniștri. Deocamdată, le solicită să-și îndeplinească atribuțiile în volum deplin.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×