Guvernul Orban a dublat pensiile speciale, din greșeală! Așteaptă de la parlamentari corectarea erorii

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
13/12/2019, 10:52
Guvernul Orban a dublat pensiile speciale, din greșeală! Așteaptă de la parlamentari corectarea erorii
Guvernul Orban a dublat din greșeală pensiile speciale. Sursa foto: qmagazine.ro

Guvernul Orban, care vrea să taie pensiile speciale, a făcut o gafă cât casa Poporului! În loc să le taie, le-a dublat! Cel puțin așa susține fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, unul dintre cei mai aprigi critici ai guvernului condus de Ludovic Orban.

Guvernul Orban a dublat din greșeală pensiile speciale

Fostul ministru al Muncii a declarat la România TV că Guvernul Orban, prin abrogarea unei odonanțe de urgență dată de PSD în 2017, dă drumul la creșterea pensiilor speciale care ar ajunge astfel să se dubleze.

Decizia de abrogare a fost luată în comisia de muncă la recomandarea reprezentantului guvernului, adaugă Lia Olguța Vasilescu. Raportul comisiei este însă unul consultativ și trebuie adoptat mai întâi de parlamentari pentru a intra în vigoare.

Doar militarii vor mai avea pensii speciale

„În 2017, PSD a dat OUG prin care plafona pensiile speciale, nu le mai lasa sa se actualizeze în raport de salariile celor aflaţi în plată, nu au mai crescut. Ieri (n.r – marţi), reprezentantul Guvenului a susţinut abrogarea acestei OUG, deci pensiile speciale se dublează.

Noi am calculat un impact de 9 miliarde in 2017 si raportat la lege salarizarii pentru ca se actualizeaza si cu cresteri, 16 miliarde lei. Prin abrogarea acestei OUG au dat drumul la pensiile speciale sa se majoreze. Azi (n.r. – miercuri) şi-au dat seama la guvern ce au făcut şi caută parlamentarii să îi roage să pice la plen raportul comisiei şi să nu treacă”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

În același timp, premierul Ludovic Orban a venit la începutul săptămânii cu precizări foarte importante legate de pensiile speciale. Acesta a spus că proiectul PNL privind eliminarea pensiilor speciale va avea o singură excepție: pensiile de serviciu ale militarilor, nu și pensiile magistraților!

„Decizia noastră este clară, noi susținem calculul pensiilor pe principiul contributivității, cu singura excepția a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. Avem și noi un proiect de lege, are și USR un proiect de lege. Le cerem parlamentarilor să amendeze, dar să susțină proiectul de lege în care să punem punct practicilor pensiilor speciale, cu excepția pensiilor de serviciu pentru militari”, a declarat premierul Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×