Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer încearcă să scape de renumele negativ. Compania își schimbă numele

Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer încearcă să scape de renumele negativ. Compania își schimbă numele
Holzindustrie Schweighofer își schimbă numele. Sursa foto: activenews.ro

Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer, acuzat de multe ONG-uri de defrișări ilegale în România, își schimbă denumirea! Una dintre cele mai mari companii de procesare a lemnului a anunţat luni că adoptă un nume şi o imagine nouă şi devine HS Timber Group.

Holzindustrie Schweighofer își schimbă numele

Fabricile Grupului – cele trei fabrici de cherestea (Sebeş, Rădăuţi, Reci) şi fabrica de panouri din lemn masiv din România (Siret), împreună cu fabrica de cherestea din Germania (Kodersdorf) – vor funcţiona sub numele de HS Timber Productions, potrivit news.ro.

Fabrica de panel din România (Comăneşti) va funcţiona sub numele de HS Baco Panels. Grupul exportă în peste 70 de ţări produse din lemn cu valoare adăugată mare, pentru industria mobilei şi a construcţiilor.

”Gerald Schweighofer…va contribui cu pasiunea sa pentru lemn”

”Schimbarea numelui nu afectează structura managerială, a acţionariatului, independenţa şi structura organizaţională a grupului: HS Timber Group şi, prin urmare, filialele HS Timber Productions şi HS Baco Panels vor rămâne sub umbrela Evergreen Private Foundation (fosta Schweighofer Private Foundation). Gerald Schweighofer se va implica în continuare la nivelul grupului, va contribui cu expertiza şi experienţa sa în management şi cu pasiunea sa pentru lemn”, precizează grupul.

Schimbările pe care le presupune actualizarea numelui vor fi implementate în săptămânile următoare. Cu aproape 3.200 de angajaţi, HS Timber Group este una dintre cele mai importante companii de prelucrare a lemnului din Europa. Produsele grupului sunt vândute în peste 70 de ţări din întreaga lume.

Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer este lider detașat în clasamentul celor mai mari companii în sectorul tăierii și rindeluirii lemnului, cu o cifră de afaceri de 433 de milioane de euro, mai mare decât afacerile cumulate ale celorlalți nouă jucători de pe piață, potrivit datelor transmise de Registrul Comerțului, în 2017.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×