Gripa a mai făcut o victimă. Bilanțul total al deceselor se ridică la 24

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 14:29
Gripa a mai făcut o victimă. Bilanțul total al deceselor se ridică la 24
Epidemia de gripă a mai făcut o victimă, tot o persoană nevaccinată. Sursa foto: Hepta.ro

Epidemia de gripă continuă să facă victime pe teritoriul țării noastre. O femeie în vârstă de 66 de ani a murit la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, acesta fiind primul deces de pe raza județului Caraș-Severin.

Gripa a mai dus la moartea unei persoane, în Caraș-Severin

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că recel mai recent bilanț al epidemiei de gripă a ajuns la 24 de persoane decedate după ce o femeie de 66 de ani a murit pe raza județului Caraș-Severin. Femeia a decedat la Spitalul Județean de Urgență din Reșița.

Cadrele medicale au declarat că femeia a ajuns la spital cu insuficiență cardiacă severă fiind internată pe Secția ATI. Pacienta nu fusese vaccinată cu vaccinul gripal și suferea de mai multe afecțiuni medicale printre care și diabet.

Numărul persoanele bolnave de gripă din Caraș-Severin a depășit 20

Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a transmis că începând din toamna trecută a fost distribuit un număr mare de vaccinuri antigripale. Cu toate acestea luni, 10 februarie, s-a înregistrat primul deces din acest sezon din cauza epidemiei de gripă.

De asemenea, ultimele raportări de pe raza județului Caraș-Severin arată că până la ora actuală au fost înregistrare 21 de cazuri de gripă. Vă reamintim că între timp a fost declarată oficial epidemia de gripă în România, în condiţiile în care în ţară erau raportate peste 7.000 de cazuri de gripă clinică.

Autorităţile sanitare au anunţat au fost achiziționate noi doze de vaccin care urmează să ajungă în cel mai scurt timp la medicii de familie. Asta înseamnă că persoanele care nu s-au vaccinat în acest sezon o mai poate începând cu săptămâna aceasta.

Care sunt recomandările medicilor în cazul gripei sezoniere

„Epidemia de gripă se declară după o exacerbare a cazurilor de gripă. Era de așteptat ca acesta cazuri să creadă. Peste 1,4 milioane de români s-au vaccinat. Mai sunt încă 15.000 de vaccinuri, iar săptămâna viitoare vor mai ajunge încă 35.000 la medicii de familie. 

Izolarea la domiciliu voluntară este recomandată și evitarea colectivelor. În spitale, accesul vizitatorilor trebuie limitat. Am fost pregătiți și încă de acum 2 săptămâni am demarat achiziționarea de vaccinuri.

Nu ne așteptăm să crească numărul de decese în perioada următoare. Există vaccinuri în farmacii și pot fi achiziționate contra cost”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×