Grevă generală la metrou. Metrorex blochează circulația de miercuri în intervalul orar 04:00 – 16:00

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
16/11/2018, 12:00
Grevă generală la metrou. Metrorex blochează circulația de miercuri în intervalul orar 04:00 – 16:00

O grevă generală va porni la metrou în zilele următoare. Metrorex blochează circulația de luni în intervalul orar 04:00 – 16:00. Sindicaliștii au făcut o grevă de avertizare de două ore și în această dimineață, dar acum amenință cu o grevă generală programată pentru săptămâna viitoare. Muncitorii metrorex sunt nemulțumiți de rezultatele negocierilor pentru majorarea salariilor.

UPDATE: Greva generală de la metrou a fost amânată pentru miercuri, 21 noiembrie 2018, pentru că sindicaliștii sunt obligați să respecte legislația în vigoare. ”În urma intervenţiei administraţiei precum si a interpretarii Legii 62/2011, nu a fost insusita ideea ca activitatea metroului este o activitate continua, asadar suntem nevoiti sa amanam greva propriu-zisa cu minim doua zile. Astfel Consiliul General USLM a fost intrunit si a hotarat continuarea conflictului colectiv de munca prin greva generala incepand cu ziua de miercuri, 21.11.2018, intre orele 04.00-16.00, pe perioada nedeterminata. Consideram deasemenea ca aceste doua zile ajuta la dezamorsarea conflictului colectiv de munca pentru a evita neplacerile publicului calator”, a transmis USLM printr-un comunicat de presă.

 „După toate demersurile nu am reușit s-a încheiem un contract colectiv de muncă pe 2018, 2019. Ieri eram pe cale de a ne înțelege, dar ministrul Lucian Șova a intervenit ca acest conflict să nu se rezolve. Nu putem decât să ne îndreptăm spre o grevă generală. De luni, trenurile să nu mai circule între orele 4 și 16, nu doar 2 ore cum s-a întâmplat azi”, a declarat Ion Rădoi, liderul USLM.
Greva la metrou! Sindicalistii vor un salariu mai mare
Greva generală de la metrou va începe miercuri, nu luni, așa cum era anunțat

Circulația va fi paralizată din cauza grevei generale de la metrou

Sindicaliștii sunt nemulțumiti după ce managementul Metrorex a cerut o creștere salarială de 42%, iar ministrul Transporurilor le-a oferit 18%. Metrorex a refuzat oferta și amenință cu o grevă generală ce va afecta sute de mii de bucureșteni.

„Pentru bunăstarea muncitorilor de la Metrorex, această grevă este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercianţii din staţiile de metrou”, afirma Lucian Șova, ministrul Transporturilor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×