Grevă generală în Italia. Avertismentul MAE pentru românii care tranzitează țara sau vor să meargă aici

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 18:33
Grevă generală în Italia. Avertismentul MAE pentru românii care tranzitează țara sau vor să meargă aici GALERIE FOTO
Grevă generală în Italia, vineri. Sursa foto: promptmedia.ro

Grevă generală anunțată mâine în Italia de sindicatele nemulțumite de pensiile și salariile actuale! Nimeni nu intră și nu iese din Italia, cel puțin pe calea aerului, pe mare sau cu trenul! Din acest motiv, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a emis o atenţionare de călătorie pentru românii care tranzitează, sau vor să călătorească în Italia, în perioada imediat următoare.

Grevă generală în Italia, vineri

Italia va fi mâine paralizată de o grevă generală, care va perturba transportul feroviar, maritim şi aerian. Deja au fost anulate peste 200 de zboruri din și spre Italia.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că, în cursul zilei de 25 octombrie 2019, mai multe organizații sindicale vor organiza o grevă generală, care ar putea afecta serviciile publice și private în domeniul transporturilor, sănătății și educației.

Grevă generală în Italia, vineri
Grevă generală în Italia, vineri. Sursa foto: rotalianul.ro

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de salariile și pensiile mult prea mici

Vor fi perturbări în transportul feroviar, aerian și maritim, precum și în transportul local. La Roma, vor fi disfuncționalități la nivelul transportului public local, iar greva ar putea afecta inclusiv serviciile de salubrizare, școlile și farmaciile publice”, anunță un comunicat MAE.

„Pentru mai multe informații cu privire la serviciile afectate, cetățenii români sunt rugați să consulte site-ul Ministerului Infrastructurii și Transporturilor (http://www.mit.gov.it/), precum și site-urile oficiale ale companiilor de transport la care intenționează să călătorească. În cazul pasagerilor care călătoresc cu avionul, se recomandă consultarea informațiilor existente pe site-urile aeroporturilor și contactarea companiilor aeriene”, a adăugat sursa citată.

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Membrii sindicatelor din Italia au anunţat că vor intra în grevă până pe data de 25 octombrie, pentru a protesta faţă de salariile şi pensiile pe care le consideră mult prea mici. Greva va începe la miezul nopţii şi va dura nu mai puțin de 24 de ore.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×