Greva generală de la metrou a fost anulată de instanță. Ce se întâmplă miercuri

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
19/11/2018, 10:37
Greva generală de la metrou a fost anulată de instanță. Ce se întâmplă miercuri
Grevă generală anunțată de angajații Metrorex, miercuri!

Angajații de la metrou se pregăteau de grevă generală, dar aceasta a fost declarată ilegală! Instanța de judecată a anulat-o. „constată nelegalitatea declarării şi declanşării grevei de avertisment in data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA“, potrivit instanței. Liderul Uniunii Sindicatelor de la Metrou, Ion Rădoi, a făcut declarații pentru Ziare,com. “Auspiciile sub care fac aceste declaraţii de presă sunt legate de faptul că, după părerea mea, bogaţii din Ministerul Transporturilor au luat ostatice companiile din subordinea sa, şi mă refer aici la faptul că, spre deosebire de cei mulţi angajaţi din diverse companii ale MT, care lucrează în condiţii grele şi cu salarii mici, astăzi ne confruntăm cu o posibilă grevă pe care sindicatul de la metrou vrea să o declanşeze pentru a susţine o revendicare salarială de 42%, la care nu a înţeles să renunţe sau să negocieze nici până astăzi.

Metroul Bucureşti nu a fost construit pentru bunăstarea câtorva dintre liderii sindicatului, care, de mai bine de 20 de ani, conduc sindicatul Metrorex şi negociază în numele a mii de angajaţi ai acestuia întotdeauna având în vedere şi propriile lor interese. Această grevă nu este pentru bunăstarea muncitorilor de la Metrorex. Această grevă este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercianţii din staţiile de metrou”, a specificat ministrul Transporturilor, Lucian Șova.

Grevă generală la metrou, anulată!

„Tribunalul București a declarat nelegală greva de avertisment declanșată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) în data de 15.11.2018.
Potrivit instanței, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social. 
Instanța „constată nelegalitatea declarării și declanșării grevei de avertisment in data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA”. 
Conducerea Metrorex își manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social și face apel la angajații săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor la timp și în siguranță este prioritară.”

Angajații Metrorex anunțau greva generală la metrou, care i-ar fi afectat pe mai mult de jumătate din cei din Capitală. Ion Rădoi a făcut declarații pentru a semnala  amenințările, după ce aceasta a fost anulată. „Noi eram pregatiti sa intram in greva de luni. Dar din cauza ca activitatea de la metrou este considerata continua, Legea 62/2011, a Dialogului Social, prevede ca trebuie sa treaca doua zile intre greva de avertisment si cea generala.

Iar noi am avut greva de avertisment pe 15 noiembrie. In aceste conditii, potrivit legii, a trebuit sa mai amanam putin intrarea in greva. Dar miercuri dimineata va fi greva, intre orele 04:00 si 16:00. Si suntem pregatiti sa continuam cu greva si joi, si in zilele urmatoare, in conditiile in care nu se va tine cont de solicitarile noastre”, a declarat Ion Rădoi, lider al Uniunii Sindicatelor Libere de la Metrou. Concluzia este că Metrorex este disponibil negocierilor privind.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×