Grav accident feroviar în Turcia. Zeci de vicitime, după ciocnirea a două trenuri FOTO+VIDEO

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
13/12/2018, 09:16
Grav accident feroviar în Turcia. Zeci de vicitime, după ciocnirea a două trenuri FOTO+VIDEO GALERIE FOTO
Grav accident feroviar în Turcia. Zeci de vicitime, după ciocnirea a două trenuri FOTO+VIDEO

Tragedie fără margini pe calea ferată în Ankara, capitala Turciei! Cel puțin nouă persoane au murit, iar alte 47 au fost rănite după ce un tren de mare viteză s-a ciocnit cu unul local, titrează BBC. Anunțul oficial despre bilanțul victimelor a fost făcut de ministrul Transporturilor al Turciei. În urma impactului violent, două vagoane au deraiat. La fața locului au ajuns zeci de ambulanțe, pompieri și polițiști.

Din imaginile surprinse la scurt timp după accidentul feroviar devastator se poate observa că cele două trenuri s-au transformat în gheme de fiare. Salvatorii au intervenit de urgență ca să scoată victimele care au rămas captive în urma impactului nimicitor.

Carnagiu în Turcia: zeci de victime, după ciocnirea a două trenuri

Accidentul feroviar s-a produs în jurul orei locale 06:30 (05:30, ora României) în gara Marsandiz, situată în vestul Ankarei. Vasip Sahin a declarat în fața jurnaliștilor că trenul de mare viteză care circula spre provincia Konya (centru) a intrat într-o locomotivă care efectua inspecţii pe linii feroviare.

În înregistrările și fotografiile apărute pe rețelele de socializare se vede cum salvatorii victimelor lucrează contra cronometru ca să-i scoată de sub fiare și să le îngrijească rănile. Fiecare secundă era vitală.

Impactul a fost atât de puternic, încât cel puțin nouă oameni și-au pierdut viața, iar alți 47 au fost răniți.

Unul dintre trenurile implicate în incident urma să plece din Ankara spre oraşul Konya, situat în vestul Turciei.

Din primele informaţii, accidentul s-a produs din cauza ninsorii.

Autoritățile din Ankara se tem că numărul victimelor ar putea crește în orele următoare. Guvernatorul local Vasip Sahin a spus că au început “investigații tehnice” ca să se afle ce s-a întâmplat, potrivit BBC.

Tragedia petrecută în zorii acestei zile le-a reamintit oamenilor din Turcia de accidentul din iulie când 24 de oameni au murit, după ce un tren care călătorea din Kapikuleen spre Istanbul a deraiat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×