Ginerele unui fost senator PSD a primit autorizația să construiască un bloc cu 9 etaje într-o zonă istorică a Bucureștiului

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 13:38
Ginerele unui fost senator PSD a primit autorizația să construiască un bloc cu 9 etaje într-o zonă istorică a Bucureștiului
Ginerele fostului senator PSD Ilie Ciuclea a primit autorizația să construiască un bloc cu 9 etaje într-o zonă istorică a Bucureștiului *foto: hotnews.ro

Primăria Capitalei a autorizat construcția unui bloc cu 9 etaje pe strada Vasile Lascăr din centrul Bucureștiului, o zonă istorică a orașului păstorit de Gabriela Firea, unde se află numai case de peste 100 de ani vechime.

Hotnews.ro arată că beneficiarul construcției este Dumitru Ciuclea Georgescu, ginerele patronului de la Supercom, Ilie Ciuclea, cunoscut pentru faptul că a fost senator PSD și apoi vicepreședinte al UNPR.

Bloc de 9 etape construit într-una din zonele istorice ale Capitalei

Sursa citată a solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Capitalei pentru a afla cum a putut fi autorizată o asemenea clădire într-o zonă protejată fără existența unui PUZ (Plan Urbanistic Zonal).

Reprezentanții instituției au afirmat că nu au făcut altceva decât să reautorizeze imobilul. Astfel, prima autorizație fusese dată de Primăria Sectorului 2, în 2008, în timpul mandatului lui Neculai Onțanu.

De altfel, firma Supercom are contract cu Primăria Sectorului 2 pentru salubrizare și deszăpezire încă din 1999. Acesta a fost prelungit prin mai multe acte adiționale de același Neculai Onțanu. Legătura dintre fostul edil al Sectorului 2 și Ilie Ciuclea este destul de vizibilă, cei doi fiind foști colegi la UNPR.

Primăria Sectorului 2 a autorizat blocul de 9 etaje de pe strada Vasile Lascăr nr. 73-75 pe 22 mai 2008, beneficiar fiind Ciuclea Georgescu Dumitru. După obținerea permisiunii de construire, proprietarul a scos terenul la vânzare pentru suma de 1,5 milioane de euro. Pe 28 martie 2019, Primăria Capitalei a reautorizat clădirea. Lucrările de construire au început recent, pe rețelele de socializare mai mulți cetățeni arătându-și nemulțumirea.

Primăria și-a încălcat propriul regulament prin autorizarea construcției ginerelui fostului senator PSD

Parcela pe care au început construcțiile pentru blocul de 9 etaje face parte din zona protejată Vasile Lascăr. Potrivit regulamentului de pe site-ul PMB, zona are are grad de protecție maxim.

Astfel, în zona Lascăr ”se protejează valorile arhitectural – urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor: trauma stradală, fondul construit, caracterul și valoarea urbanistică; sunt permise intervenții care conservă și potențează valorile existente”.

Intervențiile permise de regulament sunt: conservarea clădirilor valoroase și a spațiilor constituite existente, restructurarea unor porțiuni pentru amplificarea continuității de-a lungul întregului traseu, preluarea diferențelor de înălțime prin formule de legătură și interzicerea rupturii de scară/gabarit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×