Gheorghe Dincă rămâne după gratii. Criminalul din Caracal dorea arest la domiciliu și renunțarea la 2 capete de acuzare – UPDATE

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 12:41
Gheorghe Dincă rămâne după gratii. Criminalul din Caracal dorea arest la domiciliu și renunțarea la 2 capete de acuzare – UPDATE
Gheorghe Dincă va rămâne în arest preventiv, au decis magistrații

Gheorghe Dincă a ajuns joi la Tribunalul Olt cu noi cereri. Criminalul din Caracal dorea să fie plasat la domiciliu și renunțarea la două dintre cele 8 capete de acuzare. Inculpatul a fost trimis în judecată după aproximativ 6 luni de când a fost săltat de polițiști din locuința sa.

UPDATE, ora 12.42: Magistrații au decis ca Gheorghe Dincă să rămână în arest. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în 48 de ore.


ȘTIRE INIȚIALĂ – Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, nu mai vrea să stea în spatele gratiilor

Gheorghe Dincă a avut de-a lungul timpului mai multe cereri-șoc și continuă să uimească cu tupeul său. Criminalul celor două adolescente le-a cerut judecătorilor de la Tribunalul Olt să fie plasat la domiciliu. Pe de altă parte, complicele lui Dincă, Ştefan Risipiţeanu, vrea să rămână în continuare în arest. Acesta este acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Inculpatul în cazul Caracal este acuzat oficial de procurori pentru uciderea Alexandrei Măceșanu (15 ani) și a Luizei Melencu (19 ani). Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Dincă pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni.

Monstrul din Caracal este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni. Gheorghe Dincă le-a mai cerut procurorilor să renunțe însă la două capete de acuzare: omorul asupra Luizei Melencu şi violul asupra Alexandrei Măceşanu.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată după circa 6 luni

Ancheta în cazul Caracal a fost tărăgănată încă de la început din cauza declarațiilor contradictorii ale lui Gheorghe Dincă. Procurorii nu au găsit foarte multe probe care să-l incrimineze pe Dincă, acesta fiind și motivul pentru care dosarul în care este judecat a ajuns în instanță după aproximativ 6 luni.

Pe 15 ianuarie 2020 Parchetul General a dispus trimiterea în judecată a criminalului în vârstă de 66 de ani. De asemenea, procurorul general interimar Bogdan Licu a confirmat rechizitoriul în cazul răpirii și uciderii Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu.

„În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, 

Procurorii au constat că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,Caracal întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul.

De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori”, se arată în comunicatul Parchetului General, relatează digi24.ro.

Gheorghe Dincă și complicele său, Ștefan Risipițenau, au ajuns în cursul acestei dimineți, 17 ianuarie 2020, în fața judecătorilor pentru verificarea măsurii arestului preventiv. Imediat după ședința de judecată cei doi bărbați au fost retrimiși în arestul IPJ Olt, soluţia rămânând în pronunţare.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×