Gheorghe Dincă poate fi pus în libertate! Procurorii mai au la dispoziție 27 de zile pentru a-l trimite în judecată

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
31/12/2019, 19:15
Gheorghe Dincă poate fi pus în libertate! Procurorii mai au la dispoziție 27 de zile pentru a-l trimite în judecată
Gheorghe Dincă poate fi pus în libertate. Sursa foto: capital.ro

Procurorii DIICOT mai au la dispoziție 27 de zile să trimită în judecată dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat de uciderea Alexandrei Măceșanu și a lui Luizei Melencu. În caz contar, Gheorghe Dincă va fi eliberat din arest!

Gheorghe Dincă poate fi pus în libertate

Chiar dacă procurorii DIICOT au anunțat că dosarul va fi trimis în judecată până la finele anului, acest lucru nu s-a întâmplat, iar șansele de eliberare a lui Gheorghe Dincă cresc pe zi ce trece.

„Sunt în măsură sa vă aduc la cunoştință finalizarea dosarului până la sfârșitul acestui an”, declara Giorgiana Hosu, procuror-șef adjunct al DIICOT, pe 27 noiembrie.

Arestul nu poate depăși 180 de zile, potrivit legii

Cu toate acestea dosarul încă nu a fost trimis în judecată, iar timpul trece în favoarea monstrului din Caracal. Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pe 27 iulie, sub suspiciunea de trafic de minori și viol. Ulterior, arestul preventiv a fost prelungit de mai multe ori.

Potrivit articolului 23 alin. (5) din Constituție și a articolului 246 , alin (4) din Codul de Procedură Penală, „Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile”.

Astfel, dacă nu va fi trimis în judecată până pe data de 27 ianuarie 2020, Gheorghe Dincă va fi pus în libertate de către autorități.

Gheorghe Dincă a recunoscut în fața anchetatorilor că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu, în vârstă de 16 ani, și pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, după ce le-a luat la ocazie. Crimele ar fi avut loc la distanță de trei luni, dar modul de operare se pare că a fost același.

Dincă le-a luat la ocazie pe fete, apoi le-a răpit, le-a dus acasă, unde le-a violat, apoi le-a ucis, după care le-a incendiat trupurile într-un butoi din curtea sa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×