Categorie: Autor:

GALERIE FOTO / Ultimul pictorial al lui Marilyn Monroe!

Fotograful american George Barris a hotărât să vândă la licitaţie fotografiile realizate la ultimul pictorial al actriţei Marilyn Monroe.

Pictorialul a fost realizat pe 13 iulie, cu doar trei săptămâni înainte de decesul celebrei actriţe. Fotografiile au fost făcute pentru o carte despre Marilyn Monroe.

George Barris şi Marilyn Monroe s-au întâlnit în 1954, pe platourile de filmare ale peliculei ”The Seven Year Itch”.

”Când am văzut-o prima dată am crezut că era cea mai frumoasă persoană pe care întâlnit-o vreodată”, îşi amintea Barris, în 2012, citat de publicaţia Los Angeles Daily News.

Devastat de moartea actriţei, George Barris a renunţat la carte şi nu a publicat fotografiile. După 25 de ani, el a acceptat să publice 8 fotografii, într-o ediţie limitată. Specialiştii se aşteaptă că aceste fotografii vor fi vândute acum cu circa 1.500 de dolari bucata.

Pe numele ei real Norma Jeane Mortensen, celebra actriţă Marilyn Monroe a fost găsită moartă la vârsta de 36 de ani, în casa sa din Los Angeles, în dimineaţa zilei de 5 august 1962. Moartea sa, oficial înregistrată ca o ”probabilă sinucidere” prin consum excesiv de medicamente, a fost marcată de lipsa de profesionalism a anchetei poliţiei.

Foto: Bloomsbury Auctions

sursa: libertatea.ro