Categorie: Autor:

Gafă uriaşă a lui Obama în discursul despre starea naţiunii

In ultimul sau discurs despre starea natiunii, Barack Obama a vorbit despre schimbarile extraordinare prin care trece tara, alegerile prezidentiale si a anuntat un plan ambitios: gasirea unui leac pentru cancer.

N-au lipsit nici intepaturile, deloc subtile, care l-au vizat pe Donald Trump, cel care vrea sa fie candidatul republican la prezidentiale. Obama s-a referit la recentele declaratii ale lui Trump despre musulmani si i-a indemnat pe americani sa nu-si atace minoritatile si sa ramana o natiune optimista, scrie ziare.com.

Totusi, o remarca a liderului de la Casa Alba a starnit un val de indignare pe retelele sociale. „Orientul Mijlociu trece printr-o transformare uriasa, inradacinata in conflicte care dateaza de milenii”, a spus Obama.

Gafa presedintelui american nu a ramas netaxata pe Twitter. Conflictul din Orientul Mijlociu nu dateaza chiar de mii de ani, multe din lupte nu se duc nici macar de un deceniu.

Internautii l-au luat peste picior pe Obama, opinand ca acesta a fost modul lui de a spune, de fapt, ca „nu putem face nimic” in legatura cu Orientul Mijlociu.

De altfel, utilizatorii de pe Twitter sustin ca acesta a fost si cel mai slab moment din alocutiunea sustinuta de Obama in Congres.