Gabriela Firea, noi măsuri pentru traficul din București! „Se recomandă închiderea mai multor bulevarde”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 14:47
Gabriela Firea, noi măsuri pentru traficul din București! „Se recomandă închiderea mai multor bulevarde” GALERIE FOTO
Primarul General, Gabriela Firea ar putea să oprească traficul pe anumite bulevarde. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Gabriela Firea anunță noi măsuri pentru traficul din București! Primarul General al Capitalei a prezentat principalele recomandări făcute autorităților locale de Institutul Național de Sănătate Publică, în studiul privind evaluarea expunerii populației la poluarea aerului cu praf.

Gabriela Firea, noi măsuri pentru traficul din București!

O decizie care probabil va fi îndelung contestată este cea în urma căreia e recomandată chiar închiderea circulației pe anumite artere atunci când se depășesc valorile maxime pentru poluarea cu praf. Firea a spus că în București circulă zilnic două milioane de mașini.

Edilul Bucureștiului spune că zilnic 300.000 – 400.000 de mașini tranzitează orașul. Acestora li se adaugă cele 1,5-1,6 milioane de mașini cu proprietari bucureşteni. Institutul Național de Sănătate Publică solicită amenajarea de benzi unice pentru mijloacele de transport public.

„Se recomandă închiderea mai multor bulevarde”

Nu se opresc aici sfaturile. INSP vrea şi benzi pentru biciclete, taxă de acces în centru, o șosea de centură viabilă şi extinderea rețelei de metrou. Firea spune că studiul a fost făcut pentru perioada 2010-2017, atunci când rețeaua de monitorizare a calității aerului de la Ministerul Mediului înregistra depășiri frecvente pentru poluarea cu praf.

Primarul a cerut şi un audit internațional al stațiilor de măsurare a poluării. A făcut lucrul acesta pentru că mai multe date înregistrate în ultima vreme au fost contestate. ”Sa ne spună dacă aceste informatii sunt corecte, ca sa avem date reale”, a declarat Firea.

Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat autorităților publice identificarea surselor de poluare în special în punctele unde s-au înregistrat în mod repetat depășiri ale nivelurilor de pulberi în suspensie.

Ca exemplu a fost oferit zona Drumul Taberei, Cercul Militar aici fiind posibil ca pe lângă trafic să existe și alte surse de poluare, șantiere defectuos manageriate.

Posibilitatea întreruperii circulației pe anumite artere atunci când se depășeșc limitele maxim admise, îmbunătățirea infrastructurii de transport în comun și încurajarea populației să folosească această infrastructură prin programe de fidelizare, crearea de culoare unice pentru transportul în comun pe distanțe cât mai mari sunt alte recomandări.

Aplicarea unor taxe majorate pentru cei care tranziteaza orașul cu autoturismele se va putea face numai dupa amenajarea unor parcări la gurile de metrou, la intrarea în oraș. Gabriela Firea spune că pistele de biciclete s-au blocat la nivelul de licitaţie

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×