Gabriela Firea, mesaj ferm pentru ministrul Mediului, Costel Alexe! „Mulţi dintre cetăţenii din Sectoarele 1 şi 6 spun că sunt afectaţi de acest miros înţepător”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/02/2020, 15:24
Gabriela Firea, mesaj ferm pentru ministrul Mediului, Costel Alexe! „Mulţi dintre cetăţenii din Sectoarele 1 şi 6 spun că sunt afectaţi de acest miros înţepător” GALERIE FOTO
Primarul General, Gabriela Firea îl trage la răspundere pe Costel Alexe. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Gabriela Firea, i-a transmis un mesaj ferm ministrului Mediului, Costel Alexe! Edilul spune că vrea o soluție pentru gropile de gunoi de la Vidra şi de la Chiajna.

Gabriela Firea, mesaj ferm pentru ministrul Mediului, Costel Alexe!

„Sunt din ce în ce mai des întrebată de către cetăţeni, cât şi de mass-media, de ce primarul general al Capitalei nu închide gropile de gunoi de la Vidra şi de la Chiajna.

De ce nu ia măsuri primarul general pentru că cetăţenii sunt afectaţi de un miros deranjant mai ales în anumite zile sau anumite intervale de timp. Vreau să vă spun şi dvs faptul că primarul general, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nu au atribuţii în a închide sau a deschide un depozit de deşeuri.

„Mulţi dintre cetăţenii din Sectoarele 1 şi 6 spun că sunt afectaţi de acest miros înţepător”

Mulţi dintre cetăţenii din Sectoarele 1 şi 6 spun că sunt afectaţi de acest miros înţepător, în unele zile şi la unele ore. Au apărut şi foarte multe petiţii”, a declarat Gabriela Firea.

De altfel, primarul general al Capitalei spune că în prezent există un contract pentru groapa de gunoi de la Iridex, dar care va expira luna viitoare. Edilul vrea ca Ministerul Mediului să își dea ok-ul pentru o eventuală prelungire, în condițiile în care avizul de mediul e valabil încă opt ani de acum încolo.

„Avem în acest moment un contract pentru groapa de la Iridex care expiră luna viitoare şi am vrea să ştim de la Ministerul Mediului care vizează şi autorizează toate depozitele de deşeuri dacă trebuie sau nu să mai fie pelungit acest contract deoarece avizul de mediu este valabil încă opt ani de zile”, a completat Firea.

Gabriela Firea a prezentat și scrisoarea pe care a trimis-o în urmă cu opt zile Ministerului Mediului. Edilul spune că până în prezent nu a primit niciun răspuns. „Prin urmare, vă arăt în exclusivitate faptul că am trimis această scrisoare către ministrul Mediului în care i-am solicitat, având în vedere şi declaraţiile sale publice cu privire la faptul că Primăria Capitalei are atributul de a continua sau nu contractul cu proprietarul şi administratorul gropii de gunoi de la Rudeni-Chiajna

I-am spus domnului ministru ţinând cont de ultimele dumneavoastră declaraţii făcute în spaţiul public, vă rog să formulaţi un punct de vedere cu privire la posibilitatea prelungirii duratei de exploatare a acestui depozit.

De asemenea, vă rugăm să ne comunicaţi dacă aţi dispus noi controale şi verificări la acest depozit de deşeuri şi dacă Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti, aflată în subordinea Ministerului pe care îl conduceţi a retras autorizaţia de mediu valabilă până pe 13 februarie 2028, adică încă 8 ani de acum înainte, conform documentelor pe care le deţinem la Primăria Capitalei”, a explicat Firea.

„Au trecut opt zile de la această adresă pe care am transmis-o. Nu ştim exact dacă s-au dispus controale şi verificări la groapa de gunoi Chiajna-Rudeni.

Petiţii vin în continuare de la cetăţeni, în special cei din cartierele Pajura, Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei, sectoarele 1 şi 6. Ne-am dori ca în continuare să aflăm acest punct de vedere, să ştim dacă se poate prelungi acest contract. De fapt este vorba despre un act adiţional care expiră pe 21 martie”, a conchis Gabriela Firea

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×