Gabriela Firea îi plătește pe șefii de Poliție Locală mai bine decât primește un general de armată: 15.500 de lei net, plus sporuri. UPDATE: Reacția Primăriei București

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
28/11/2019, 16:04
Gabriela Firea îi plătește pe șefii de Poliție Locală mai bine decât primește un general de armată: 15.500 de lei net, plus sporuri. UPDATE: Reacția Primăriei București
Cel mai mare salariu net din Poliția Locală din România este cel al unui director

O serie de documente din interiorul Poliției Locale București, obținute de Libertatea, arată sumele mari cu care sunt plătiți șefii polițiștilor locali, iar cifrele nu sunt deloc mici: salarii de 15.500 de lei net, plus diverse sporuri.

Grila de salarizare din Poliția Locală a ajuns să îi deranjeze până și pe proprii angajați

UPDATE: Cotidianul Libertatea a publicat un drept la replică al Primăriei Capitalei, iar autorul articolului declară că nu știa exact dacă cifrele publicate reprezintă salariile brute sau nete.


Astfel, cei de la Libertatea transmit că cel mai mare salariu net din cadrul Poliției Locale din România îl primește un director, ce încasează în fiecare lună în jur de 15.500 de lei, fără a lua în calcul și sporurile.

Nici șefii de servicii sau șefii de birou nu o duc rău, întrucât un salariu pentru o asemenea funcție ajunge la 11.800 de lei pe lună fără sporuri.

Coborâm mai jos și aflăm că un polițist local principal primește un salariu lunar de 6.500 de lei. Pe de altă parte, un general din Armata României ajunge să încaseze un salariu net cuprins între 10.000 și 12.000 de lei/lună, în timp ce un colonel primește 6.800 de lei lunar.

Drept urmare, grila de salarizare din Poliția Locală a ajuns să îi deranjeze până și pe proprii angajați, asta din cauza diferențelor uriașe de bani. Astfel, aceștia vor acum să obțină o salarizare uniformă pentru toți angajații

Cine primeşte cei mai mulţi bani

„Cele mai mari salarii nete lunare din Poliție Locală Director – 15.462 de lei, Șef serviciu – 11.793 de lei, Șef birou – 11.138 de lei, Polițist local principal  – 6.422 de lei. Salariile de mai sus nu includ sporuri, cum ar fi: Pentru condiții vătămătoare, 10% pentru directori; Pentru condiții vătămătoare, 15% pentru restul angajaților; Norma de hrană: 32 de lei/ zi”, se arată în materialul publicat de sursa citată mai sus.

Referitor la salariile nete din Armată, acestea sunt următoarele: General de armată – 12.000 de lei, General de brigadă – 10.000 de lei, Colonel – 6.800 de lei, Maior – 3.800 de lei. Salariile enumerate nu includ şi raţia de hrană.

Aşadar, după cum arată şi analiza celor de la Libertatea, directorii de Poliţie Locală au ajuns la nivelul încasărilor lunare ale şefilor de Stat Major. Doar aceştia ajung să încaseze lunar între 14.000 şi 17.000 de lei net.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×