Gabriela Firea, fără adversar la Primăria Capitalei! Actualul primar PSD e lider absolut în sondajul CURS! Nume surpriză clasat pe locul 2

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 14:51
Gabriela Firea, fără adversar la Primăria Capitalei! Actualul primar PSD e lider absolut în sondajul CURS! Nume surpriză clasat pe locul 2 GALERIE FOTO
Primarul General al Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea ar câștiga detașat alegerile locale. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Gabriela Firea este fără adversar la Primăria Capitalei! Ultimul sondaj CURS arată că actualul edil PSD este primul politician pe care l-ar alege bucureștenii. Firea e favorită cu un procent de 40% care au considerat-o potrivită și foarte potrivită.

Gabriela Firea, fără adversar la Primăria Capitalei!

Culmea, pe locul secund, la mare distanță, Bucureștiul are parte de o primă mare surpriză. Deși nu a intrat oficial în cursă și a transmis că așteaptă deocamdată răspunsul de la CNSAS legat de dosarul său, Traian Băsescu a prins un 29% din preferințele electoratului.

Concret, fostul președinte al țării le-a luat fața candidaților anunțați ai dreptei. Nicușor Dan a strâns 26%, europarlamentarul Rareș Bogdan, păstrat la cutie de liberali, abia a întrunit 23%, în timp ce Vlad Voiculescu are 22%.

Actualul primar e lider absolut în sondajul CURS!

Alți doi oameni au mai punctat în acest sondaj, însă doar unul ar avea și șanse reale. Vorbim despre Victor Ponta, liderul Pro România aflat în tatonări deschise cu social democrații. Fostul premier este preferat de 19% dintre cei intervievați.

Violeta Alexandru, candidatul de numele căruia se legau la un moment dat toate speranțele PNL-ului este clasată undeva departe, cu 6 % șanse de a o detrona pe Gabriela Firea.

De remarcat că actualul Primar General înregistrează și cea mai mică diferență între părerile nefavorabile și cele favorabile, de doar 16 procente, în timp ce restul potențialilor candidați înregistrează diferențe mult mai mari.

În ce privește genul persoanei care ar putea administra cel mai bine Bucureștiul, marea majoritate (61%) consideră că nu este important dacă primarul general este femeie sau bărbat, în timp ce 23% consideră că mai potrivit ar fi un bărbat.

Un alt fapt relevat de sondajul CURS este acela că bucureștenii își doresc în Capitală un echilibru politic într-o proporție covârșitoare – (90%) consideră că pe scena politică trebuie să fie un echilibru între partidele de stânga și de dreapta, și unele și altele fiind indispensabile pentru democrație.

Poluarea/salubrizarea ineficientă – 19%, aglomerația – 13% și situația din grădinițe/școli – 12% sunt principalele trei probleme cu care se confruntă bucureștenii care apreciază în proporție foarte mare programele sociale derulate de Primăria Capitalei.

Sprijinul financiar de 2.500 lei acordat noilor născuți (90%), pentru ajutoarele acordate persoanelor cu dizabilități – 1.000 lei/lună pentru copii (89%) și 500 lei/lună (adulți), sau pentru stimulentul de 2.000 de lei pentru gravide (87%) sunt cele mai reușite proiecte ale actualului primar.

Spitalul Metropolitan – 94%, noua sală polivalentă – 93%, lărgire Prelungirea Ghencea – 93%, pod rutier Petricani – 92% și lărgire Șos. Fabrica de Glucoză – 92% reprezintă marile proiecte de infrastructură demarate de Primarul General Gabriela Firea considerate oportune de bucureșteni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×