Gabriela Firea, schimb de replici dur cu ministrul Mediului, Costel Alexe: „Mutați-vă din București dacă nu vă place!”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 12:07
Gabriela Firea, schimb de replici dur cu ministrul Mediului, Costel Alexe: „Mutați-vă din București dacă nu vă place!”
Gabriela Firea, scandal cu ministrul Mediului, Costel Alexe *foto: facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea și ministrul Mediului, Costel Alexe, au avut un schimb de replici foarte dur. Totul a pornit pe seama subiectului poluării din Capitală, alertă care a dat peste cap viața celor care locuiesc în București.

Alexe a explicat faptul că în București se produc un milion de tone de deșeuri și i-a reproșat primarului Capitalei modul în care administrează orașul. În replică, Firea l-a invitat pe ministru să se mute din Capitală dacă nu îi place.

Gabriela Firea, schimb de replici dur cu ministrul Mediului

„Sunt revoltat. Ministerul poartă o corespondență și i-am pus în vedere Primăriei Capitalei de fiecare dată că trebuie să se preocupe să identifice soluții pentru că Bucureștiul astăzi produce un milion de tone de deșeuri pe an din cele 6 pe care le produce România, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, la Antena 3.

Primarul general Gabriela Firea a spus că Primăria Capitalei a luat măsuri pentru imbunătățirea calității aerului, iar faptul că Bucureștiul este pe locul 4 în privința poluării și nu pe primul înseamnă că proiectele derulate au dat roade.

„Faptul că avem din ce în ce mai multe mașini proprietate personală de aproape unică folosință e un fapt îngrijorător. De aceea, facem campanii ca cetățenii să folosească transportul public în comun. Foarte multe autobuze merg goale pentru că avem obișnuința de a circula cu autoturismul personal”, a spus Firea la același post de televiziune.

Gabriela Firea, către Ministrul Mediului: „Mutați-vă din București, dacă nu vă place!”

Firea spune că guvernul PNL e preocupat să caute un țap ispășitor: „S-au făcut lucruri și se vor face. Este foarte bine că e preocupat (ministrul Mediului, n.r.). Partea proastă este că ai tăi colegi nu au făcut în Consiliul General pentru a îmbunătăți calitatea mediului și dumnealui vine și ne dă lecții. Nu mi-a pronunțat numele, dar toți știu cine e primar general”, mai spune Firea.

Costel Alexe a replicat apoi prin faptul că bucureștenii respiră în fiecare zi aer poluat deoarece municipalitatea nu ia măsuri în acest sens. În acel moment, Gabriela Firea i-a răspuns tăios: „E foarte rău că un ministru nu știe ce se întâmplă în București. (…) Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”.

Răspunsul lui Alexe pentru Firea? „Noi să ne mutăm din București, doamnă? Dumneavoastră ar trebui să aveți o administrație performantă”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×