Gabriela Firea, amenințări la adresa premierului Ludovic Orban! Plângere penală dacă Primăria nu primește mai mulți bani

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/12/2019, 14:50
Gabriela Firea, amenințări la adresa premierului Ludovic Orban! Plângere penală dacă Primăria nu primește mai mulți bani GALERIE FOTO
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea vrea mai mulți bani la rectificarea bugetară. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Primarul General al Capitalei Gabriela Firea a lansat câteva amenințări la adresa premierului Ludovic Orban! Aceasta spune că îi va face plângere penală primului ministru dacă nu îi dă 677 milioane lei la rectificarea bugetară.

Gabriela Firea, amenințări la adresa premierului Ludovic Orban!

Firea susține că dacă nu primește suma solicitată atunci este pusă în situația de a nu putea achita subvenția la transportul public în comun, energie termică, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate în trecut de alți primari, continuarea investițiilor în infrastructură.

”Observ că Domnul Orban recidivează. Persistă în a transmite, cu ura și încrâncenare, informații eronate despre mine și Primăria Capitalei. Îi atrag atenția domnului prim-ministru că Bugetul Național nu este bugetul lui pe persoană fizică.

Plângere penală dacă Primăria nu primește mai mulți bani

Să nu-l confunde cu propriile buzunare. Și să nu uite că funcțiile sunt trecătoare. În calitate de primar general al Municipiului București sunt obligată de lege și onorată să îi reprezint pe locuitorii din Capitală.

Solicităm această sumă de bani pentru a achita serviciile de utilitate publică, absolut necesare cetățenilor. În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru și pe numele ministrului Finanțelor Publice.

Precum și pe cele ale funcționarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primăria Capitalei, care va fi pusă în situația să nu poată achita subvenția la transportul public în comun.

Subvenția la energie termică, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate în trecut de alți primari (de dreapta), continuarea investițiilor urgențe în infrastructură pentru fluidizarea traficului, deja demarate”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Mai mult de atât, Gabriela Firea l-a comparat pe Ludovic Orban cu Liviu Dragnea și spune că președintele PNL vrea să aducă în faliment Bucureștiul pentru răzbunări politice. ”Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea. Se răzbună pe locuitorii Bucureștiului pentru a lovi politic în persoana primarului general.

Nu poți duce intenționat un oraș de talia Bucureștiului în faliment doar pentru răzbunări politice mărunte și pentru a ascunde sub preș incompetența premierului și a guvernului pe care îl conduce.

Le reamintesc guvernanților că Primăria Municipiului București este singura din țară care, prin efectul legii, nu colectează taxe și impozite locale și ne finanțăm doar din procentul pe Impozitul pe venitul global colectat de Ministerul de Finanțe, din banii bucureștenilor. Cerem ce ni se cuvine!

Cele 100 de milioane de lei primite de la fostul guvern, din Fondul de rezervă, s-au dus instantaneu la Elcen, pentru plata facturii la termoficare. Cât privește înființarea companiilor municipale, aceasta a fost o necesitate absolută, pentru a înlătura căpușele – unele chiar peneliste -, de la Bugetul Primăriei Capitalei”, a mai scris Firea.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×