Gabriela Firea a pierdut procesul cu actrița Dorina Lazăr! Primarul Capitalei trebuie să plătească daune morale

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
02/03/2019, 17:47
Gabriela Firea a pierdut procesul cu actrița Dorina Lazăr! Primarul Capitalei trebuie să plătească daune morale GALERIE FOTO
Dorina Lazăr a câștigat procesul cu Gabriela Firea

Probleme pentru Gabriela Firea. Edilul Capitalei a pierdut procesul cu actrița Dorina Lazăr și acum este bun de plată. Fosta directoare a Teatrului Odeon a intentat proces în momentul în care primarul a destituit-o din funcție în luna august a anului 2017, iar instanța i-a dat câștig de cauză.

Gabriela Firea a pierdut procesul după doi ani

Decizia demiterii directoarei Teatrului Odeon nu a rămas fără urmări. Mai mult decât atât, în vara anului 2017 a izbucnit un scandal în toată regula pe această temă. Dorina Lazăr a declarat la momentul respectiv că decizia este una abuzivă și  a survenit pentru că actrița s-a opus ca Primăria să reducă bugetul teatrului.

În mod surprinzător, demiterea Dorinei Lazăr a venit la puțin timp după ce aceasta fusese confirmată în funcția de director al Teatrului Odeon. „Acum patru zile am primit o hârtie de la Primărie că îmi reconsfinţeşte contractul de muncă şi azi am primit că mi-l anulează”, spunea îndrăgita actriță la vremea respectivă, anunțând totodată că își va căuta dreptatea în instanță.

Gabriela Firea trebuie să plătească o despăgubire surprinzătoare
Gabriela Firea trebuie să plătească o despăgubire surprinzătoare

 

Ce a declarat Dorina Lazăr la aflarea sentinței judecătorești

„Nu mă așteptam să câștig. Am mers la înfățișări, deși detest tribunalul, nu-mi place atmosfera de acolo, nu este așa cum o vedem noi în filme. Dar m-am dus pentru ca este cauza mea și pentru că voiam să aud. M-am bucurat foarte tare când m-a căutat unul dintre avocații mei cu această veste! , a spus actrița în vârstă de 78 de ani pentru Libertatea.

Primăria Capitalei trebuie să-i plătească acum îndrăgitei actrițe daune morale în valoare de… 1 leu. „Respinge excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtei Municipiul București. Admite acțiunea. Anulează Dispoziția nr. 1181/24.08.2017 a Primarului Mun. București și raportul de control nr.222/23.05.2017. Obligă pârâta la plata către reclamantă de daune morale în cuantum de 1 leu” . „Cred că am să păstrez în ramă decizia și leul ăla dacă o să câștig!”, a declarat Dorina Lazăr, precizând că nu știe dacă va mai  reveni în funcția de director al Teatrului Odeon.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×