Gabriela Firea a convocat comandamentul de iarnă la Primăria Capitalei. Ce se întâmplă în București din cauza vremii

Ana Chivu   
în Prognoza meteo
19/11/2018, 11:27
Gabriela Firea a convocat comandamentul de iarnă la Primăria Capitalei. Ce se întâmplă în București din cauza vremii
Gabriela Firea a onvocat comandamentul de iarnă!

Primarul General al Bucureștiului, Gabriela Firea, a convocat deja comandamentul pentru sezonul rece. Această decizie a venit ca urmare a codului galben de vreme rea sub care se află și Capitala. Se pare că autoritățile din București sunt în continuă alertă, cu atât mai mult cu cât prima ninsoare s-a făcut deja simțită în seara de duminică spre luni.

UPDATE: ”S-a circulat mai dificil astăzi, am ținut legătura cu Brigada de Poliție Rutieră, cu poliția locală municipală și polițiile de sectoare încă de aseară. Într-adevăr, se adeverește acea vorbă că de câte ori este vreme rea ne luăm pe post de umbrelă mașina, ceea ce nu este un lucru bun.” – a declarat primarul general Gabriela Firea, în timpul ședinței comandamentului de iarnă.

Data de 18 spre 19 noiembrie a adus în vizorul echipajelor Inspectoratului Special General pentru Situații de Urgență București-Ilfov nu mai puțin de 28 de cazuri generate de ninsoare. Numărul total de mașini avariate din cauza copacilor căzuți a fost 19.

Comandamentul de iarnă este convocat de Gabriela Firea!

Duminică seara, 18 noiembrie, meteorologii au emis codul galben de ninsori! În zonele: Carpaților Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, dar și în părțile de est și sud ale Transilvaniei, se anunță straturi de zăpadă. Precipitații moderate vor fi în intervalul cuprins între orele 22:00(duminică) și 10:00(luni). Vântul va avea viteza de 40-50 de km/h.

Cod galben de ninsori!

”E greu să spunem. Cu zece zile înainte, vom spune dacă vom avea zăpadă. În 2014, pe 24 decembrie aveam peste 20 de grade, pe 25 deja se schimbase vremea, iar pe 29 cod roșu de viscol. Pe măsură ce ne apropiem, în noiembrie vom actualiza informațiile pentru iarnă, când ne apropiem vom putea spune unde vom avea zăpadă”, a spus Elena Mateescu, meteorolog ANM.

Prognoza București pentru seara de 19 noiembrie, luni
Prognoză București pentru seara de 19 noiembrie, luni

Administrația Națională de Meteorologie atenționează cetățenii cu emiterea Codului galben de ninsori în 32 de județe ale României, dar și în Capitală. Vremea pentru azi, 19 noiembrie, pentru bucureșteni, arată că vo fi prezente ninsori, vânt puternic, dar și alte fenomene asemănătoare. Maxima temperaturilor nu va trece de 3 grade Celsius, urmând să scadă cu până la -3 grade Celsius. Regiunile aflate sub codul galben de ninsori anunțat de Administrația Națională de Meteorologie sunt: Oltenia, Muntenia(vest, centru și nord), Carpații Meridionali, Carpații Orientali, Munții Banatului, Moldova, Transilvania(sud, est) și Dobrogea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×