Gabriela Firea a câștigat procesul cu USR! „Reclamanţii nu au putut dovedi că au suferit vreun prejudiciu”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/12/2019, 12:31
Gabriela Firea a câștigat procesul cu USR! „Reclamanţii nu au putut dovedi că au suferit vreun prejudiciu” GALERIE FOTO
Gabriela Firea reactioneaza la anuntul privind rezultatelor exit poll la finalul turului doi al alegerilor prezidentiale, duminica 24 noiembrie 2019, la sediul PSD din Bucuresti. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Gabriela Firea a câștigat procesul cu USR! uniunea Salvați România a fost cea care a chemat-o în judecată pe Firea. Aceștia au reclamat în 2017 mai multe lucruri printre care atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputație și imagine. De remarcat că decizia Curții de Apel București este una definitivă, drept pentru care USR nu mai are ce să facă.

Gabriela Firea a câștigat procesul cu USR!

Vă reamintim că primarul general al Capitalei a fost dat în judecată în iunie 2017. Printre cei care l-au chemat pe edil la tribunal s-au aflat Roxana-Sanda Wring, Ana-Maria Ciceală, Alexandru Valeriu Gâdiuță şi Uniunea Salvați România (USR). Pe lângă cele de mai sus, aceștia s-au mai plâns și de faptul că Firea a formulat afirmații denigratoare, defăimătoare și mincinoase.

Trebuie specificat că reprezentanții USR s-au pus de acord și au solicitat daune morale în valoare totală de 500.000 lei. „Doi ani în care Uniunea Salvaţi România, Wring Roxana-Sanda, Ciceală Ana-Maria şi Gâdiuţă Alexandru Valeriu au sperat că vor primi de la Gabriela Firea câte 125.000 de lei, daune morale.

„Reclamanţii nu au putut dovedi că au suferit vreun prejudiciu”

Aceștia au reclamat atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine privată. Tribunalul Bucureşti a respins integral cererea de chemare în judecată, stabilind că nu sunt întrunite condiţiile răspunderii civile delictuale.

Aşadar, dosarul nr. 21166/3/2017 se închide după doi ani de zbateri din partea celor patru reclamanţi”, a transmis Gabriela Firea, într-un comunicat de presă. Mai exact, instanţa a stabilit că declaraţiile formulate în mass-media de către Firea, nu au caracterul unei fapte ilicite, nefiind formulate cu rea-credinţă, ci doar cu scopul de a exprima opinia personală.

Vă reamintim că incidentul a avut loc în  data de 8 iunie 2017, atunci când un grup de persoane a pătruns în sediul Primăriei București și ulterior în sala unde avea loc ședința Consiliului General al Municipiului București. De asemenea, instanţa arată că reclamanţii nu au putut dovedi că au suferit vreun prejudiciu.

Primarul General al Capitalei își continuă luptele și cu Ministerul Finanțelor. Edilul a solicitat un necesar de finanțare până la finalul acestui an pentru anumite categorii de servici publice descentralizate din București.

Printre aceste instituții se numără creșe, cămine de bătrâni sau evidența persoanelor. Gabriela Firea spune că pentru aceste categorii a fost cerută „o suplimentare cu 62,4 milioane de lei a bugetului Capitalei”. Primăria Municipiului București a solicitat 7,5 milioane de lei pentru căminelor în care locuiesc persoane vârstnice.

Alți 15,8 milioane pentru creșe, 9,7 milioane pentru servicii publice comunitare de evidență a persoanelor, 4,4 milioane pentru contribuții pentru plată sprijin pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult și 25 de milioane de lei pentru instituții de cultură descentralizate începând cu anul 2002.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×