Furtuna Ciara face ravagii în Europa! După ce MAE a emis o informare clară pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos, acum aceasta poate fi extinsă pentru mai multe țări.
UPDATE, ora 13:42 Două curse TAROM cu destinația București-Londra și Londra-București au fost anulate din cauza furtunii care face ravagii în Marea Britanie.
Astfel, duminică, 9 februarie, sunt așteptate precipitații şi rafale de vânt cu viteze de până la 120 km/oră terestru şi 140 km/oră pe mare pe teritoriul olandez. Există posibilitatea de perturbări a traficului aerian, întârzieri și anulări de zboruri pe Aeroportul Internaţional Schiphol Amsterdam.
Mai mult de atât, șoferii sunt avertizați să își adapteze viteza la condițiile de drum. Sunt posibile căderi de copaci atât pe șosele cât și pe căile ferate. Toate meciurile zilei din prima şi a doua ligă din Belgia au fost amânate din cauza furtunii Ciara, relatează și presa belgiană.
Institutul belgian de meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vânt puternic pentru ziua de duminică, pentru întreaga ţară. Codul portocaliu este valabil de duminică la la ora 10.00 şi până luni, la ora 11.00.
Oficiul de Meteorologie a emis o avertizare meteo de „pericol pentru viețile oamenilor” pentru toată Marea Britanie, în condițiile în care furtuna Ciara lovește Londra cu vânturi puternice, ceață și ploi.
Vor fi în jur de 24 de ore de ploaie puternică ce va perturba trenurile, autobuzele și serviciile de feribot din Londra și Kent. Pasagerii rețelelor de cale ferată Thameslink și Southern Rail sunt sfătuiți să se aștepte la întârzieri, anulări și întreruperi ale serviciilor în acest weekend din cauza furtunii Ciara, cu posibile resturi aruncate pe șine, distrugea cablurilor aeriene și restricții de viteză.
În total, șase avertizări meteorologice sunt în vigoare la nivel național pentru 30 de ore, în acest weekend, cu riscuri de vânturi puternice, inundații, valuri mari și resturi.
Furtuna Ciara este rezultatul unui sistem de presiune joasă care se dezvoltă în Atlanticul de Nord. Între timp, furtuna a ajuns în Scoția.
Întreg programul naval a fost dat peste cap și anulat și oamenii avertizați să se adăpostească. Valuri uriașe și-au făcut apariția și rămâne de văzut dacă vor exista inundații.