Franța dorește să interzică Black Friday. Provoacă blocaje în trafic și supra-consum

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
28/11/2019, 21:26
Franța dorește să interzică Black Friday. Provoacă blocaje în trafic și supra-consum
Politicienii francezi vor să interzică Black Friday. Sursa foto: visitfyn.com

Mai mulți parlamentari francezi doresc să interzică Black Friday prin adoptarea unui act legislativ. Politicienii sunt de părere că această zi produce supra-consum, blocaje în trafic, dar și poluare.

Black Friday ar putea fi interzis în Franța

Fostul ministru al Ecologiei, Delphine Batho, a scris o inițiativă legislativă care propune interzicerea Black Friday. Această inițiativă este apreciată și de ministrul francez al Tranziţiei Ecologice, Elisabeth Borne, care este de părere că acest eveniment creează „blocaje în trafic, poluare şi emisii de gaze cu efect de seră”. Totodată, politicienii consideră că aceste reduceri masive aduc supra-consum, dar și o ripisă a resurselor.

Amendamentul a fost adoptat de o comisie parlamentară şi urmează să fie dezbătut în Adunarea Naţională pe data de 9 decembrie, transmite AP. Elisabeth Borne a ținut să precizeze că este de acord să sprijine aceste eveniment doar în momentul în care va veni în beneficiul micilor companii franceze. Din păcate, doar retaileri online sunt principalii beneficiari de Black Friday.

Vânzările de Black Friday din acest an sunt așteptate să fie de 6 miliarde de euro

Reducerile de Black Friday de anul acesta sunt așteptate să aducă vânzări record care să se ridice la suma de 6 miliarde de euro. Evenimentul a luat naștere în America și are loc după sărbătoare de Thanksgiving.Black Friday este așteptat de oamenii din lumea întreabă care își puni bani deoparte tocmai pentru a-și achiziționa electronice sau electrocasnice la sume avantajoase.

O organizație care reprezintă sectorul de vânzări electronice din Franţa nu este de acord cu amendamentul propus de politicieni. Vânzările online au crescut în urmă cu doi ani, în 2017, cu 69% în perioada evenimentului Black Friday, iar în acest an se aşteaptă să se înregistreze vânzări de 5,9 miliarde euro.

eMag, reduceri incredibile de Black Friday, în urma unei erori informatice

În urmă cu 4 ani, în Vinerea Neagră, retailerul online eMag a vândut telefoane Iphone la un preț incredibil de mic, aproape gratis. În seara de 23 noiembrie 2014 magazinul online a introdus greșit prețurile la zeci de produse, iar românii au profitat. Reprezentanții eMag au anunțat că toate comenziile au fost onorate.

O eroare informatică a dat peste cap prețul a zeci de produse de pe site-ul emag.ro. Peste 730 de produse au avut prețuri între 1 și 8 lei, în intervalul orar 20:30 – 22:59, în seara zilei de 23 noiembrie, în urmă cu 4 ani. Așa se face că mai multe produse resigilabile au avut prețuri incredibil de mici. Printre produsele cumpărate la momentul respectiv s-a numărat și telefonul iPhone care a putut fi achiziționat la doar 1 leu. De asemenea, un televizor LED Smart TV 3D Philips de 117 cm a putut fi cumpărat cu doar 3 lei, deși prețul său era de 4.246 lei. Și telefoanele Samsung Galaxy S4 a fost vândut la doar 1 leu fiind redus de la 1.449 lei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×