Fostul șef al Comisiei Naționale de Prognoză, urmărit penal pentru fals intelectual în formă continuată

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/02/2020, 17:35
Fostul șef al Comisiei Naționale de Prognoză, urmărit penal pentru fals intelectual în formă continuată
Ion Ghizdeanu, fostul sef al Comisiei Nationale de Prognoza, paraseste sediul Parchetului Sectorului 1 din Bucuresti / Foto: Hepta

Ion Ghizdeanu, fostul președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, este acuzat de fals intelectual și a fost plasat sub control judiciar de către procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, informează HotNews.

Punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a fost decisă la finele audierii lui Ion Ghizdeanu.

Procurorii susțin că acesta ar fi falsificat peste 1.000 de procese verbale de care aveau nevoie administrațiile locale pentru a obține finanțarea unor proiecte prin intermediul Fondului de Dezvoltare și Investiții.

În perioada 17.09 2019 – 24.10 2019, inculpatul, în calitate de președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, a falsificat, cu ocazia întocmirii, mai multe procese-verbale, în care s-a menționat în mod mincinos că membrii comisiilor de evaluare și analiză a proiectelor s-au întrunit, au analizat și au propus spre aprobare 1.080 de proiecte. În realitate, membrii comisiei nu s-au întrunit niciodată și nu au făcut nicio apreciere proprie, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilită arbitrar de către inculpat”, precizează, într-un comunicat de presă, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

În acest dosar au avut loc mai multe percheziții. în cursul acestei dimineți, la 17 primării din țară în care s-au căutat informații legate de fondurile accesate de autoritățile locale prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Fondul a fost creat la inițiativa lui Liviu Dragnea și a lui Darius Vâlcov, iar procedurile de acordare a finanțării erau coordonate de către șeful Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

FDI a devenit operațional primăvara anului trecut. Potrivit G4Media, circa 80% dintre proiectele finanțate erau depuse de către primarii PSD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×