Fostul șef-adjunct al IPJ Olt a fost dat afară din poliție. Nicolae Alexe a coordonat activitățile pentru salvarea Alexandrei Măceșanu

Adrian Ilie   
în Stiri mondene
04/02/2020, 20:39
Fostul șef-adjunct al IPJ Olt a fost dat afară din poliție. Nicolae Alexe a coordonat activitățile pentru salvarea Alexandrei Măceșanu
Ministrul de Interne, Marcel Vela Sursa foto: hepta.ro

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, în ședința de Guvern de astăzi, că a fost demis din poliție fostul adjunct al Poliției din Olt, comisarul-șef Nicolae Alexe. Acesta asigura conducerea IPJ Olt în 25 iulie 2019, când a fost răpită și ucisă Alexandra Măceșanu.

Unul concediat, restul în concediu

Ieri, s-a finalizat materialul Consiliului de Disciplină și azi inspectorul general al IGPR, șeful Poliției Române l-a destituit din poliție pe adjunctul șefului Poliției Olt, Nicolae Alexe, cel care a fost la comandă în ziua tragică. Urmează ceilalți care sunt acum în concediu medical”, a spus Marcel Vela.

Primul-ministru i-a cerut ministrului de Interne să verifice în ce măsură sunt justificate concediile medicale pe care alți polițiști cu responsabilități în cazul de la Caracal și le-au luat. Potrivit Codului Muncii, o persoană nu poate fi concediată în perioada în care este în concediu medical.

Am solicitarea să-i verificați. Cei intrați în concedii medicale trebuie verificați dacă nu sunt bolnavi închipuiți și au plecat de la locul de muncă să nu suporte consecințele efectuării defectuoase a sarcinilor de serviciu”, a spus Orban.

Prieten cu Remus Rădoi

Nicolae Alexe a fost demis din postul de șef-adjunct al IPJ Olt încă din iulie 2019, iar apoi a fost audiat în dosarul de abuz în serviciu deschis în legătură cu modul în care procurorii și polițiștii au acționat în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu.

Potrivit Adevărul, Alexe a ajuns la Caracal abia la 7 ore după ce Alexandra Măceșanu reușise să sune la 112, deși ar fi trebuit să coordoneze direct operațiunile de salvare, în conformitate cu procedurile standard.

Alexe l-a sunat pe Remus Rădoi, patron al unei firme de pază din Caracal, pentru a-i cere informații legate de o mașină suspectă. Ulterior, au apărut informații că Rădoi ar fi unul dintre liderii clanurilor interlope din oraș.

Potrivit raportului Corpului de control al MAI, Nicolae Alexe ar fi modificat, în raportul înaintat șefului direct, ora la care a fost sesizat cu acest caz.

Cercetările în dosarul de abuz în serviciu încă nu s-au încheiat. Nicolae Alexe a fost audiat de procurorul de caz pe 7 august.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×