Fosta șefă TAROM a oferit o serie de dezvăluiri după ieșirea de la DNA. Ce i-a cerut, de fapt, Răzvan Cuc

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/10/2019, 18:30
Fosta șefă TAROM a oferit o serie de dezvăluiri după ieșirea de la DNA. Ce i-a cerut, de fapt, Răzvan Cuc
Mădălina Mezei, reacție după audierea de la DNA. Sursa foto: stirileprotv.ro

Mădălina Mezei vine cu precizări importante la ieșirea din sediul DNA, unde a fost citată pentru a da explicații în cazul acuzațiilor grave aduse fostului ministru al Transporturilor. Demisă recent din funcția de director general al companiei aeriene, aceasta susține că Răzvan Cuc i-a cerut să rețină la sol avioanele cu care mai mulți parlamentari urmau să vină la votul moțiunii de cenzură.

Mădălina Mezei, reacție după ieșirea de la DNA

Într-o declarație de presă susținută la scurt timp după audieri, fosta șefă TAROM a precizat că are calitatea de martor în dosarul întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Apoi, Mădălina Mezei a relatat întreaga discuție purtată cu ministrul Transporturilor, care încerca să împiedice cu orice preț căderea Guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură.

Totodată, fostul director general al celui mai cunoscut transportator de pavilion din țara noastră pune decizia sa de destituire din funcție pe seama refuzului de a opri aeronavele la sol. „Marți seara am fost sunată de președintele Consiliului de Administrație să mă informeze că mi-au analizat activitatea și au hotărât în unanimitate că mă vor destitui. În momentul acela am cerut explicații cum s-a ajuns la această decizie. Mi s-a spus că s-a analizat activitatea și voi primi proces verbal”, a spus, printre altele, Mădălina Mezei.

Fosta șefă TAROM îl acuză pe ministrul Răzvan Cuc pentru demiterea sa din funcție. Sursa foto: stirileprotv.ro
Fosta șefă TAROM îl acuză pe ministrul Răzvan Cuc pentru demiterea sa din funcție. Sursa foto: stirileprotv.ro

Explicațiile fostului șef TAROM

Domnul ministru m-a chemat la dumnealui în birou, cu două zile înainte de moţiune, să îmi spună că trebuie să anulăm nişte curse interne, ca să oprim accesul unor parlamentari la votarea moţiunii de cenzură. I-am spus că aşa ceva nu este posibil că noi nu suntem nişte patroni de sclavi, că suntem o companie de oameni liberi, iar aceşti piloţi, indiferent de ce aş fi putut să le spun eu, nu ar fi făcut niciodată aşa ceva. Şi, evident, eu nu aş fi putut să cer aşa ceva subordonaţilor companiei.
Inițial era vorba de 5 zboruri: Timișoara (două), Baia Mare, Oradea, Satu Mare. Mi-a cerut să identific senatorii și deputații aflați la bord, i-am arătat, apoi a spus că mă contactează a doua zi.
Am fost puternic afectată emoțional în acea seară și m-am gândit ce pot să fac.

A doua zi, domnul ministru m-a chemat şi mi-a zis că trebuie să anulăm una dintre curse. Eu i-am spus că, din păcate, nu stă în puterea mea. Direcţia de Zbor este condusă de domnul Susanu care este postholder şi nu am nicio autoritate asupra lor. Mi-a spus dacă nu pot să îl opresc tehnic şi am zis, domne, am venit să restructurez compania, cum aş putea eu, managerul general, să îi spun directorului tehnic să saboteze propria operare. Când am refuzat, dumnealui a încercat să găsească alte soluţii. Am contactat serviciul de planificare a zborurilor aeronavelor, m-am asigurat că nu sunt întârzieri pe cursele de Baia Mare și Satu Mare.

Am sunat directorul tehnic și comandantul cursei, pe care am încercat să-l previn că, dacă acționează în sensul ăsta, va răspunde. Întrebată dacă a înregistrat convorbirea sau mai era cineva în birou care ar putea susţine varianta sa: Nu am înregistrat nimic. Colaborarea mea cu dumnealui nu a fost bazată pe probe adunate împotriva lui. (…) Eu nu am venit cu tehnică să încerc să îl prind pe domnul Cuc într-o postură neconformă. Procurorii m-au invitat în calitate de martor în baza unui dosar deschis de ei privind Ministerul Transporutilor pe abuz în serviciu. Marți seara am fost sunată de președintele Consiliului de Administrație să mă informeze că mi-au analizat activitatea și au hotărât în unanimitate că mă vor destitui. În momentul acela am cerut explicații cum s-a ajuns la această decizie. Mi s-a spus că s-a analizat activitatea și voi primi proces- verbal”.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×