Fost ministru al Agriculturii mort în accident de elicopter! Aparatul de zbor s-a făcut praf la contactul cu pământul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 08:40
Fost ministru al Agriculturii mort în accident de elicopter! Aparatul de zbor s-a făcut praf la contactul cu pământul GALERIE FOTO
Ministrul plecase din Kiev de puțin timp când aparatul s-a prăbușit. Sursa foto - facebook

Fost ministru al Agriculturii mort în accident de elicopter în Ucraina. Politicianul ucrainean Taras Kutovoi a încetat din viață la începutul săptămânii, la doar 43 de ani. Din păcate, acesta se afla într-un aparat de zbor care s-a prăbușit în Regiunea Poltava. Taras Kutovoi, de formaţie economist, a fost ministru al Agriculturii între 2016 şi 2018, în timpul mandatului de prim-ministru al lui Volodimir Groisman.

Fost ministru al Agriculturii mort în accident de elicopter!

Politicianul plecase din Kiev, iar destinaţia sa era Regiunea Poltava, dar elicopterul s-a prăbuşit în raionul Orzhitsky, luni după-amiază, în jurul orei 16.00. Potrivit departamentului de comunicare al poliției din regiunea Poltava, elicopterul a căzut pe teritoriul unei parcele private, aparţinând unei gospodării particulare, însă nimeni de la sol nu a fost rănit. La contactul cu solul, aparatul de zbor s-a făcut praf

Taras Kutovoi era născut pe 25 februarie 1976, iar între 2012 şi 2014 a fost şi parlamentar. Vă readucem aminte că în luna mai a anului 2018 a demisionat ministrul Politicii Agrare al Ucrainei Taras Kutovoi. Cauza demisiei a fost dezacordul lui cu reforma funciară propusă de Guvern și relațiile tensionate cu prim-ministrul. Astfel, specialiștii au transmis atunci că în primul rând, înainte de a face reforma funciară, trebuie pregătită o bază legislativă și normativă de calitate.

Fost ministru al Agriculturii mort în accident de elicopter! Elicopter
Taras Kutuvoi a încetat din viață în urma prăbușirii elicopterului. Sursa foto – facebook

Aparatul de zbor s-a făcut praf la contactul cu pământul

Potrivit vicepreședintelui Consiliului agrar ucrainean Mihail Sokolov, cadastrul Ucrainei era completat la acea oră în proporție de 70%, iar registrul drepturilor de proprietate asupra terenurilor – de 14%. În al doilea rînd, mijloace disponibile, inclusiv în numerar, în Ucraina au doar oligarhii și corupții, care nu au lucrat pămîntul nicio zi, dar sunt gata să-și investească banii profitabil, achiziționînd de la țărani terenuri la un preț foarte mic.

Taras Kutovoi s-a temut atunci să se poate ajunge la speculații masive pe piața funciară și chiar la repetarea experienței de privatizare din anii 1990. Atunci uzinele și fabricile ucrainene au fost privatizate la prețuri foarte mici de către un grup de persoane care ulterior avea să formeze actuala clasă a oligarhilor ucraineni.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×