Formula de calcul pentru noua taxă auto 2019. Ce spune ministrul Mediului

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
19/01/2019, 16:05
Formula de calcul pentru noua taxă auto 2019. Ce spune ministrul Mediului GALERIE FOTO
Ministrul Mediului nu știe când va fi gata formula de calcul pentru noua taxă auto 2019

Deși anunțase că până la finalul anului trecut va fi gata formula de calcul pentru noua taxă auto 2019, ministrul Mediului a anunțat că un grup de lucru încearcă să se întâlneacă în fiecare săptămână pentru a se pune de acord nu varianta finală. Grațiela Gavrilescu a precizat că nu s-a ajuns încă la o formulă care să nu poată fi atacată în instanță și că nu se știe sigur dacă aceasta va fi gata într-o lună sau două.

„În momentul în care vom avea o formulă de calcul care să fie într-adevăr una care să fie sustenabilă, una care să nu poată să fie atacată în instanţă, cu certitudine o să informez populaţia. (…) Eu nu vă pot promite azi că varianta va fi într-o lună sau două, ţinând cont că aşa cum am văzut când am plecat la drum ni s-a părut că este un lucru uşor, dar când aplici formule de calcul este un pic mai greu”, a declarat ministrul Mediului la Antena 3.

Taxa auto a stârnit numeroase controverse în ultimii ani
Taxa auto a stârnit numeroase controverse în ultimii ani

Ministrul Mediului nu știe când va fi gata formula de calcul pentru noua taxă auto 2019

„Despre aşa-zisa, între ghilimele, taxă sau penalitate pe care ar putea să o plătească cei care poluează, am spus la sfârşitul anului trecut că grupul de lucru încă nu a finalizat o formulă care să ne permită să nu poată să fie atacată în instanţă de orice persoană fizică sau juridică şi, în acelaşi timp, am spus atunci că am fost atentă pe ceea ce mi s-a adus la cunoştinţă şi nu am putut să fiu de acord”, a mai spus Grațiela Gavrilescu.

Noua taxă auto 2019 nu va fi, de fapt, o taxă, anunță ministrul. „În primul rând să nu mai vorbim de taxă, pentru că ceea ce încercăm noi să găsim ca variantă nu este taxă şi lucrul acesta trebuie să-l spunem tuturor, pentru că în felul acesta şi preîntâmpinăm probleme care ar putea să ne ducă în instanţă. Nu o să aplicăm niciun fel de contribuţie, sau impozit sau ce o să fie el atâta timp cât nu le dăm o perioadă de graţie în care să fie informată populaţia”, a adăugat ministrul Mediului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×