Folosește bicarbonatul de sodiu ca să cureți și să desfunzi țevile

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
15/10/2019, 09:36
Folosește bicarbonatul de sodiu ca să cureți și să desfunzi țevile GALERIE FOTO
Cum să-ți desfunzi țevile cu bicarbonat de sodiu

Cu toții știm că chiuveta din bucătărie se înfundă foarte ușor din cauza grăsimilor și a resturilor de alimente care ajung pe scurgere. Când zațul de cafea și firimiturile de pâine ajung și ele în scurgere, situația se complică. FANATIK te învață cum să-ți desfunzi țevile folosind bicarbonatul de sodiu.

Cum să-ți desfunzi țevile cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu a început să fie folosit din ce în ce mai des în afara preparatelor culinare! Acesta îți curăță bateriile de la chiuvetă și cadă, cuptorul tău va arăta ca nou, dacă-l speli cu bicarbonat de sodiu. În plus, elimină mirosurile neplăcute din casă și chiar și din pantofi, îți albește dinții, îți revigorează podoaba capilară, îți curăță tapițeria mașinii, îți face ca noi bijuteriile și multe și multe altele.

Mai nou, s-a descoperit că bicarbonatul de sodiu îți desfundă și țevile. Poți face singură cea mai rapidă soluție de desfundat chiuveta din câteva ingrediente simple pe care le ai deja în bucătărie.

Cum să-ți desfunzi țevile cu bicarbonat de sodiu
Cum să-ți desfunzi țevile cu bicarbonat de sodiu. Sursa foto: blog.romstal.ro

Ingrediente ecologice pentru desfundat chiuveta

Cea mai bună soluție de desfundat chiuveta se face cu sare, bicarbonat de sodiu și oțet. Cele trei substanțe declanșează o reacție efervescentă slabă care curăță țevile de depunerile de grăsime. La final, se adaugă apă fierbinte și scapi de probleme cât ai clipi.

Iată rețeta pentru desfundat chiuveta

  • Sare
  • Bicarbonat de sodiu
  • Oțet
  • 2 litri de apă fierbinte

Folosește aproximativ 50 de grame de sare și 50 de grame de bicarbonat de sodiu. Combină cele două substanțe și toarnă-le pe scurgerea de la chiuvetă.

Pune o ceșcuță de oțet la încălzit, câteva secunde, în cuptorul cu microunde și toarnă apoi oțetul treptat pe scurgere, până obții o reacție efervescentă. Toarnă apoi 2 litri de apă fierbinte, treptat, pentru a spăla bine depunerile și chiuveta va funcționa perfect.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×