Florin Piersic, cetățean de onoare al municipiului Iași: ”Este cel mai charismatic actor român”

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
24/05/2019, 16:17
Florin Piersic, cetățean de onoare al municipiului Iași: ”Este cel mai charismatic actor român” GALERIE FOTO
Florin Piersic, în vârstă de 83 de ani, are o carieră impresionantă în cinematografie Sursa foto: Hepta.ro

Actorul, Florin Piersic (83 de ani), va fi numit luna viitoare cetățean de onoare al municipiului Iași. Consiliul Local Municipal a luat această decizie vineri și a declarat că, distincția îi va fi oferită actorului în cadrul Festivalului Serile Filmului Românesc (SFR).

Actorul va fi numit cetățean de onoare în Iași

Edilul orașului Iași, Mihai Chirica, îi va oferi actorului Florin Piersic titlul de cetățean de onoare. Maestrul va fi prezent la Festivalului Serile Filmului Românesc (SFR), din luna iunie unde i se va înmâna această importantă distincție. Ediția de anul acesta, cea cu numărul zece, îi este dedicată actorului și va avea loc în perioada 12 – 16 iunie.

„Florin Piersic este nu doar unul dintre marii noştri artişti, dar şi cel mai charismatic actor român. El nu este doar o prezenţă spectaculoasă. În cei peste 60 de ani de carieră cinematografică a reuşit să demonstreze că are un talent ieşit din comun. Nu de puţine ori Florin Piersic a venit la Iaşi şi de fiecare dată a spus că aici se simte ca acasă”, a declarat primarul orașului. De-a lungul timpului, actorul a mai primit titlul de cetăţean de onoare, în mai multe orașe din țară. Printre acestea se numără: Bacău, Cluj, Caracal, Sighet, Bucureşti, Baia Mare, Oradea, Galaţi sau Suceava.

Florin Piersic și actrița Maia Morgenstern au primit anul acesta ,,Premiul pentru întreaga activitate”, în cadrul Galei UNITER (Uniunea Teatrelor din România) 2019. Juriul care a acordat acest premiu a fost format din critici de teatru, Monica Andronescu, Oana Borş şi Mircea Morariu.

Actorul a mai fost numit cetățean de onoare și în alte orașe din țară
Actorul, Florin Piersic, va primi titlul de cetățean de onoare, în Iași, în luna iunie
Sursa foto: Hepta.ro

Florin Piersic, un actor de nota 10

Actorii care au mai primit premiul pentru întreaga activitate au mai fost regizorul Cristian Pepino, scenografa Nina Brumușilă și criticul de teatru Doina Papp. Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș Bolyai  din Cluj Napoca a primit un premiu pentru activitatea sa editorială și publicistică.

Alături de maestrul Florin Piersic va mai primi titlul de onoare al orașului Iași și directorului general al Sedcom Libris, Petru Radu. „Doctor în economie, conferenţiar universitar, director al unei instituţii pe care a transformat-o într-un brand ieşean cunoscut în întreaga ţară, Petru Radu şi-a făcut un ţel existenţial din a duce în viaţa, în locuinţele, în sufletele concitadinilor săi nepieritoarea lumină a cărţii“, arată decizia consiliului ieșean.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×