Genialul Florin Iordache! CNATDCU susține că UE și NATO au plagiat doctoratul fostului ministru al Justiției și nu invers

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 13:28
Genialul Florin Iordache! CNATDCU susține că UE și NATO au plagiat doctoratul fostului ministru al Justiției și nu invers
Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, nu a plagiat, ci a fost copiat de UE și NATO! *foto: hepta.ro

Unul dintre cei mai antipatici politicieni din România în ultimii ani, Florin Iordache, ministrul Justiției care a anunțat OUG13 în ianuarie 2017, a fost acuzat de faptul că și-a plagiat grosolan lucrarea de doctorat de către cei de la newsweek.

După aproape de doi ani de la momentul în care a fost publicat faptul că Iordache și-ar fi plagiat lucrarea prin metoda copy/paste, cei de la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) au anunțat că Iordache a plagiat mai puțin de 4% din lucrarea sa de doctorat! Prin urmare, Comisia de analiză a CNATCU a dat verdict de neplagiat.

Florin Iordache a fost plagiat de către instituțiile internaționale!

Florin Iordache a obținut titlul de doctor, în octombrie 2007, la Universitatea Liberă Internațională a Moldovei, cu lucrarea „Impactul corporaţiilor transnaţionale asupra proceselelor de integrare economică a României în UE“.

Sursa citată a arătat că Florin Iordache a copiat din cel puțin zece surse. Printre acestea se numără un interviu acordat de Mihai Răzvan Ungureanu, documente ale Uniunii Europene sau ale Națiunilor Unite, articole din presa românească și numeroase comunicate de presă.

Cu toate acestea, raportul de analiză emis de CNATDCU este unul stupefiant! Potrivit autorităților, Florin Iordache ar fi fost plagiat și că „sursele de similitudine identificate sunt în proporție de 25% din perioada de după susținere“. Astfel, Comisia de analiză a CNATDCU spune nici mai mult nici mai puțin faptul că că ONU, UE și alte entități media l-au plagiat pe Florin Iordache!

Interesant este că teza de doctorat a lui Florin Iordache nu se găsește în România și nici în format electronic pe Internet. Lucrarea a fost disponibilă pentru cei de la newsweek doar după ce au fotocopiat-o de la Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

Un fost coleg de partid al lui Florin Iordache este cel care a negat plagiatul lui Florin Iordache

„Sursele de similitudine identificate sunt în proporție de 25% din perioada de după susținerea tezei și numai 4% din perioada anterioară susținerii. Un procent de 4% similitudine nu susține plagiatul”, se arată în raportul CNATDCU. Ceea ce înseamnă că un sfert din lucrarea lui Iordache ar fi fost plagiată de alți autori!

Cum a fost posibilă o asemenea diferență de opinie? Păi destul de simplu: profesorul universitar Gheorghe Popescu, șeful Comisiei de lucru care a stabilit, în ciuda evidențelor, că deputatul Florin Iordache nu a plagiat în teza de doctorat, a fost coleg în Parlament cu fostul ministru al Justiției. Mai exact, Popescu și Iordache au fost deputați PSD între 2000 și 2004, iar în 2013, o coaliție din care făcea parte PSD l-a numit pe același Popescu manager la un spital din București.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×