Florin Cîțu, noi detalii despre greaua moștenire lăsată de PSD: „Au mințit cu bugetul și au mințit și la rectificare”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
09/12/2019, 15:11
Florin Cîțu, noi detalii despre greaua moștenire lăsată de PSD: „Au mințit cu bugetul și au mințit și la rectificare”
Florin Cîțu spune că PSD a lăsat dezastru în economie. Sursa foto: captură Youtube Europa FM

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a ieșit din nou public lansând o serie de acuzații la adresa fostei guvernări. După ce a spus că au existat două bugete, unul real și unul prezentat instituțiilor, Cîțu a revenit cu detalii despre greaua moștenire.

Florin Cîțu continuă să dea vina pe greaua moștenire

„Era știut de cei din Guvernul PSD și nu au luat nicio măsură. Aici este partea dură, cinică. Știau că economia ajunge în această situație și ne-au lăsat să mergem în această direcție. Puteau să salveze această situație de la începutul anului și nu au vrut”, a declarat astăzi ministrul liberal al Finanțelor.

„Totul a fost premeditat. Acești oameni au distrus această economie, au aruncat-o aici doar pentru interesul personal. Aveau timp. Să spunem că ignorau avertismentul din ianuarie, dar în aprilie deja știai că te îndrepți spre un deficit de 4% din PIB”, a mai spus Cîțu, potrivit știripesurse.ro.

Bugetul pe 2020, o enigmă

„Trebuia să iei măsuri care să corecteze acea situație. Mai mult, au mințit în Parlamentul României. Au mințit cu bugetul și au minți și la rectificare. Toate aceste documente vor fi prezentate Curții de Conturi”, a completat demnitarul.

Una din marile provocări ale guvernului actual este să definitiveze bugetul pe anul 2020.

Rămâne de văzut care sunt sectoarele către care vor fi alocate cei mai mulți bani, având în vedere că atunci când era în opoziție, PNL a spus că Educația și Sănătatea merită o atenție mai sporită și o reformă din temelie.

De asemenea, guvernul liberal trebuie să se încadreze în ținta de deficit de 3% pe anul viitor, căci anul acesta a fost depășită cu 0,6% până în luna decembrie.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×