Firea, despre greva de la metrou: Ar putea bloca Bucureștiul

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
19/11/2018, 16:12
Firea, despre greva de la metrou: Ar putea bloca Bucureștiul
Firea despre greva de la metrou: Ar putea bloca Bucureștiul

Primarul Capitalei Gabriela Firea a lansat un mesaj către Ministerul Transporturilor prin care solicită rezolvarea problemei cu sidicaliștii Metrorex. Firea susține că această grevă generală trebuie să fie anulată, deoarece întreruperea circulației metrourilor ar putea paraliza Bucureștiul.

„Fac apel la responsabilitatea şi profesionalismul reprezentanţilor Ministerului Transporturilor să identifice urgent soluţii, astfel încât greva generală de la metrou să fie anulată, pentru că un astfel de eveniment ar afecta serios viaţa bucureştenilor”, transmite Gabriela Firea, citată în comunicatul transmis de Primăria Municipiului București (PMB).

„Greva de la metrou trebuie oprită”, susține Firea. Circulația din București va fi paralizată

Gabriela Firea transmite Ministerului Transporturilor să găsească o soluționare a problemei cu Metrorex:

„Dar, ca şi în cazul Centurii Capitalei, interesul public nu a fost suficient de convingător. În ciuda eforturilor Primăriei Capitalei de a dovedi că este capabilă să asigure tot ceea ce este nevoie pentru ca situaţii ca aceea de acum să nu se întâmple, alte interese sunt, se pare, luate în considerare.

Dacă nu se doreşte transferul metroului în administrarea Primăriei Capitalei, aşa cum prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Capitalei (PMUD), document strategic realizat sub coordonarea specialiştilor BERD, măcar să se transfere staţiile, care arată deplorabil şi pe care Primăria Capitalei le poate reabilita. Vrem să investim în siguranţa şi confortul celor aproape 1 milion de bucureşteni care folosesc zilnic metroul, susţine Gabriela Firea.

„Societatea de Transport Bucureşti va scoate în traseu toate vehiculele disponibile iar această măsură va fi menţinută şi în afara orelor de vârf, până la reluarea circulaţiei pe reţeaua de metrou”, a mai precizat PMB.

Grevă generală de miercuri, 21 noiembrie, NELEGALĂ!

Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) anunță o grevă generală pe o perioadă nedeterminată de miercuri, 21 noiembrie, între orele 4,00 şi 16,00.  Instanța de judecată a declarat nelegală greva generală de la metrou:: „constată nelegalitatea declarării şi declanşării grevei de avertisment în data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA“, potrivit instanței. Liderul Uniunii Sindicatelor de la Metrou, Ion Rădoi, a făcut declarații pentru Ziare.com.

Auspiciile sub care fac aceste declaraţii de presă sunt legate de faptul că, după părerea mea, bogaţii din Ministerul Transporturilor au luat ostatice companiile din subordinea sa, şi mă refer aici la faptul că, spre deosebire de cei mulţi angajaţi din diverse companii ale MT, care lucrează în condiţii grele şi cu salarii mici, astăzi ne confruntăm cu o posibilă grevă pe care sindicatul de la metrou vrea să o declanşeze pentru a susţine o revendicare salarială de 42%, la care nu a înţeles să renunţe sau să negocieze nici până astăzi.

Metroul Bucureşti nu a fost construit pentru bunăstarea câtorva dintre liderii sindicatului, care, de mai bine de 20 de ani, conduc sindicatul Metrorex şi negociază în numele a mii de angajaţi ai acestuia întotdeauna având în vedere şi propriile lor interese. Această grevă nu este pentru bunăstarea muncitorilor de la Metrorex. Această grevă este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercianţii din staţiile de metrou”, a mărturisit ministrul Transporturilor, Lucian Șova

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×