Fetițele pădurarului Liviu Pop, ucis de hoții de lemne, trăiesc din venituri de mizerie. Pensia de urmaș e de doar 340 de lei

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
09/12/2019, 14:29
Fetițele pădurarului Liviu Pop, ucis de hoții de lemne, trăiesc din venituri de mizerie. Pensia de urmaș e de doar 340 de lei
Fetele pădurarului Liviu Pop, condamnate la un trai sărac. Sursa foto: adevărul.ro

Puțini vorbesc în România despre drama pe care o trăiește familia lui Liviu Pop, pădurarul ucis în luna octombrie de hoții de lemne din Maramureș. Fostul angajat al Ocolului Silvic a lăsat în urmă trei fetițe care sunt condamnate la a trăi în sărăcie.

Fetițele pădurarului Liviu Pop, lăsate în sărăcie

Pensia de urmaș pentru fiecare fată este de doar 340 de lei, o sumă nedemnă, dar singura pe care statul român este dispus să o acorde, potrivit legii.

Liviu a lăsat în urmă două gemene de un an și două luni și o altă fetiță de 5 anișori. Ancheta este în continuare în stagnare, căci există o serie de contradicții, în documente, vizavi de moartea pădurarului în vârstă de 30 de ani.

Apel umanitar pe Facebook. Orice român cu inimă mare le poate ajuta pe micuțe

„Ancheta nu avansează deloc. Este și o contradicție între un certificat de pensie de urmaș pe care scrie la cauza decesului boală obișnuită, iar un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș subliniază foarte clar că moartea colegului nostru s-a datorat unei hemoragii interne ca urmare a unei plăgi împușcate la nivelul toracelui”, Silviu Geană, șeful Federației Sindicatelor din Silvicultură pentru Digi 24.

Geană a făcut, de altfel, un apel umanitar pe Facebook pentru ajutorarea familiei lui Liviu Pop, căci viața lor va fi foarte grea de acum înainte.

„Pe această cale, facem un apel către toți oamenii cu suflet, pentru a acorda un ajutor umanitar familiei pădurarului Pop Liviu-Pavel, atât de necesar asigurării unui trai decent celor trei fetițe rămase fără tată”, scria Silviu Geană pe rețeaua de socializare pe 22 noiembrie.

„Cei care doresc să ajute familia lui Liviu Pop pot face acest lucru prin intermediul contului bancar RO76 BTRL RON CRT 0473 823 501 deschis la Banca Transilvania – Sucursala Târgu Lăpuş pe numele soţiei acestuia, Anamaria Pop”, a mai scris acesta pe Facebook, în completarea apelului umanitar.

Pop avea un salariu net de 2.200-2.300 de lei, iar pensia de urmaș calculată acum este undeva la 50% din veniturile acestea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×