Fenomen fabulos în Bucegi! Avem aurore polare și în România! FOTO

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
28/02/2019, 21:24
Fenomen fabulos în Bucegi! Avem aurore polare și în România! FOTO GALERIE FOTO
Aurora din Bucegi, surprinsa in imagini

Un fenomen extrem de rar a fost surprins în imagini de un localnic din Azuga, care a publicat fotografiile pe Facebook. Acestea au devenit virale în doar câteva ore, mii de internauți apreciind ciudatul, dar superbul fenomen natural!

Fotografiile cu aurora din Bucegi s-au viralizat

Răzvan Neagoe, un tânăr din Azuga, absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov şi al Electrical Engineering, Electronics Scholarship de la Université Toulouse III – Paul Sabatier, potrivit profilului său de Facebook, a postat luni, 25 februarie, nişte fotografii care surprind un fenomen natural superb petrecut în Munţii Bucegi, asemănător aurorelor polare.

Tânărul a postat și un mesaj, alături de fotografii, prin care explică pe scurt fenomenul la care a lua parte ca fiind vorba despre „un curcubeu al noilor iridescenţi deasupra Blidului Uriaşilor, în Bucegi”, observat din Azuga.

aurora bucegi
Aurora din Bucegi, imagini spectaculoase

„Ieri, 24 februarie 2019, la apus, Bucegii au oferit un spectacol incredibil: cristalele microscopice de gheaţă din norii iridescenţi au descompus lumina, oferindu-ne un adevărat curcubeu de iarnă!   Nu ştiu cum s-a văzut din alte părţi, dar cred că Azuga a fost privilegiată cu poziţia optimă pentru vizionarea acestui spectacol. Ca şi în cazul aurorelor polare, fenomenul a fost dinamic, uneori mai intens, alteori mai palid; a durat în total aproximativ douăzeci de minute, după care Soarele a coborât prea mult pentru a se mai putea forma întreg spectrul, lumina s-a rezumat la oranj-roşu şi apoi s-a lăsat întunericul”, a scris Răzvan Neagoe pe pagina sa de socializare.

Tânărul a explicat şi care a fost motivul pentru care nu a postat mai repede respectivele imagini: „Nu am postat ieri aceste imagini din respect pentru cei care protestau împotriva modificării ticăloase a legilor justiţiei, în pieţe din întreaga ţară. Facebook-ul trebuia să fie al lor, în cazul în care autorităţile s-ar fi întors, aşa cum au făcut-o pe 10 august 2018, împotriva propriului popor”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×