Femeile din viața Regelui Mihai. Cu cine s-a iubit ultimul monarh al României înainte de a o cunoaște pe Regina Ana

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
05/12/2019, 17:41
Femeile din viața Regelui Mihai. Cu cine s-a iubit ultimul monarh al României înainte de a o cunoaște pe Regina Ana
Regele Mihai a avut o viață amoroasă destul de zbuciumată. Sursa foto: digi24.ro

Mihai I, ultimul monarh al României, nu s-a sfiit niciodată să recunoască faptul că Regina Ana, femeia care i-a stat alături vreme de aproape 70 de ani, a fost marea sa iubire. Puțină lume știe, însă, că până să o cunoască pe partenera sa de viață, Majestatea Sa a avut o viață amoroasă destul de zbuciumată, iubind cu patimă două superbe reprezentante ale sexului frumos care, din păcate, i-au adus și multă suferință.

Yvonica a fost prima iubită a Regelui Mihai. Relația s-a destrămat cu multe lacrimi

Regele Mihai a simțit primii fiori ai dragostei pe când avea doar 15 ani și jumătate, iar cea care îi furase inima era Yvonica, femeie despre care nu sunt cunoscute, însă, foarte multe detalii. Deși nu mai încape nicio îndoială că aceasta a fost prima iubire a ultimului suveran care a condus țara noastră până la momentul abdicării forțate, când puterea a fost preluată de comuniști, însemnările de la acea vreme oferă foarte puține detalii în legătură cu identitatea sa.

Cel puțin până în iulie 1939, când femeia este convinsă, cu ajutorul unei sume considerabile de bani, să  iasă din viaţa tânărului prinţ, fost rege, ajuns pe tron la doar cinci ani. Acest moment a pus punct primei idile din viața Regelui Mihai, spre dezamăgirea ultimului monarh al țării noastre, care a vărsat lacrimi amare după pierderea femeii iubite.

A constatat că nu poate fi vorba de iubire din partea ei faţă de Mihăiţă. Şi el, bietul băiat, îşi făcea iluzii”, scria tatăl său, Regele Carol al II-lea, precizând că Yvonica refuza să scrie o scrisoare de adio, așa cum i se ceruse. Aceasta vine până la urmă, tot cu ajutorul unui „stimulent financiar” deloc de neglijat. „Yvonica a dat scrisorile cerute şi i s-a depus la bancă dota de 2.000.000 lei”, scria regele în exercițiu, la 24 iulie 1939.

Irina Malaxa o face uitată pe Yvona

Chiar dacă a suferit cumplit după pierderea femeii iubite, la nici trei săptămâni de la marea dramă, Regele Mihai I reușește să uite complet de prima iubire, pentru că în scenă își face apariția Irina Malaxa, fiica marelui industriaș Nicolae Malaxa, cel care a deschis o uzină rebotezată ulterior de comuniști „23 August”, dar și Combinatul Siderurgic de la Reşiţa. Sunt tineri, frumoși și lumea toată pare să fie numai a lor.

Ultimul monarh al României se îndrăgostise până peste cap de frumoasa Lulu, așa cum obișnuia să o alinte. Îi cânta iubitei sale la pian compoziții de Bach, Brahms, Mozart şi Debussy și totul mergea ca pe roate, mai ales că idila era  încurajată de Carol al II-lea și de Nicolae Malaxa.

Mai târziu, însă, Lulu are unele probleme de sănătate și așa ajunge să îl cunoască pe medicul George Emil Palade. Are 20 de ani, iar el are 29, printr-o conjuctură ciudată se căsătoresc numaidecât și pleacă împreună în Statele Unite ale Americii. Din mariajul lor au rezultat și doi copii, Georgia Palade Von Dusen și Philip Palade.

Lulu are parte, însă, de o viață scurtă. Este răpusă de o boală, la doar 48 de ani, la patru ani după ce îi moare tatăl. Soțul ei primește un Nobel pentru medicină, în 1974, dar nu reprezentând România, cum poate v-ați fi așteptat, ci Statele Unite.

După o perioadă de suferință, Regele Mihai avea să-și găsească fericirea în brațele Anei, cu care s-a căsătorit în 1949, când comuniștii făceau deja presiuni asupra sa să renunțe la tron. În ciuda momentului dificil, Regina i-a fost mereu alături, iar povestea lor de dragoste a durat mai bine de șapte decenii, până în 2016, când monarhul avea să rămână văduv. Doi ani mai târziu, Mihai I se înălța și el la ceruri, pentru a-și reîntâlni marea iubire.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×