Facebook modifică aplicaţia Messenger Kids, prin care părinții primesc puteri sporite în supravegherea online a minorilor

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
16/02/2020, 16:45
Facebook modifică aplicaţia Messenger Kids, prin care părinții primesc puteri sporite în supravegherea online a minorilor
Facebook modifică aplicaţia Messenger Kids, prin care părinții primesc puteri sporite în supravegherea online a minorilor. Sursa foto: Hepta

Facebook a anunțat că va introduce noi modifică aplicație, Messenger Kids, prin care părinții vor avea un control mai mare asupra modului în care minorii folosesc această modalitate de comunicare.

Părinții vor putea vedea mesajele copiilor din Messenger Kinds

Compania a anunțat o serie de modificări aplicației Messenger Kinds, astfel că părinții copiilor sub 13 ani vor avea un control sporit asupra modului în care cei mici folosesc mesageria online.

„Noua opţiune face parte din procesul de extindere a controlului parental în aplicaţia Messenger Kids pentru copiii sub 13 ani. Facebook lansează o serie de modificări pentru Messenger Kids, prin care oferă părinţilor un control mai mare asupra modului în care copiii lor folosesc aplicaţia de mesagerie.

Puteţi analiza cu cine interacţionează copiii dumneavoastră şi puteţi consulta istoricul chat-ului lor”, anunță blogul din România al producătorului de soluţii de securitate, Eset, conform Agerpres.

„Mai mult, părinții copiilor sub 13 ani vor avea acces și la fișierele multimedia pe care minorii le primesc sau le transmit prin intermediul aplicației Messenger Kids, și vor putea elimina aceste fișiere, dacă vor considera că este cazul să facă asta.

Aplicația oferă acces părinților la informațiile transmise de minori

Veţi avea acces la cele mai recente videoclipuri şi fotografii pe care copiii dumneavoastră le-au trimis sau le-au primit şi puteţi elimina conţinutul, dacă este necesar.

Reînnoirea aplicaţiei vă oferă, de asemenea, opţiunea de a vedea o listă de dispozitive la care copiii dumneavoastră sunt conectaţi şi de a deconecta conturile de la distanţă”, mai menţionează sursa citată.

Așadar, părinții vor putea supraveghea activitatea online a copiilor și vor afla cu cine sunt conectați cei mici prin intermediul aplicației. În plus, adulții vor putea elimina persoane din lista de contacte a celor mici și vor avea opțiunea de a descărca o listă a contactelor și mesajelor multimedia ale minorilor.

„Părinţii rămân în control, ştiind cu cine este conectat copilul lor în Messenger Kids şi pot elimina persoanele din lista de contacte a copilului lor în orice moment. Descărcarea va include o listă a contactelor copilului, precum şi mesajele, imaginile şi videoclipurile trimise şi primite.

Copilul dumneavoastră va fi anunţat prin intermediul aplicaţiei Messenger Kids atunci când veţi solicita aceste informaţii”, a spus managerul de produs de la Facebook, Morgan Brown.

Messenger Kids este o aplicație destinată copiilor sub 13 ani, ca o variantă de mediu controlat la aplicaţia Messenger a reţelei de socializare Facebook.

Mesageria online a fost lansată pentru dispozitivele iOS din Statele Unite în decembrie 2017, iar alte câteva luni mai târziu aceasta a fost disponibilă și în versiunea Android.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×