Facebook ia măsuri privind vaccinarea! Vrea să interzică postările care sunt împotrivă

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
15/02/2019, 18:31
Facebook ia măsuri privind vaccinarea! Vrea să interzică postările care sunt împotrivă GALERIE FOTO
Facebook vrea să interzică postările care sunt împotriva vaccinării

Facebook ia măsuri privind vaccinarea, după ce pe rețeaua de socializare au fost create tot mai multe grupuri de utilizatori care postează mesaje împotriva vaccinării sau îndemnuri la proteste publice. Îngrijorările cu privire la numărul tot mai mare de părinți care refuză să își vaccineze copiii au crescut în ultima perioadă, astfel că Facebook vrea să interzică postările care sunt împotriva vaccinării.

Măsura are ca scop limitarea răspândirii postărilor anti-vaccinare. Rețeaua de socializare, dar și gigantul Google au fost atenționate de senatorul american Adam Schiff, prin intermediul unei scrisori publice, cu privire la răspândirea curentului prin care tot mai mulți părinți sunt îndemnați să nu își vaccineze copiii. Platformele celor două mari companii au fost inundate de astfel de mesaje și numărul celor care cred că vaccinurile sunt dăunătoare a crescut simțitor. Facebook a anunțat că situația este analizată în acest moment și se caută soluții și măsuri pentru a limita răspândirea acestui curent.

Facebook vrea să interzică postările care sunt împotriva vaccinării

Una dintre măsurile care ar putea fi luate de rețeaua de socializare este să limiteze sau să elimine complet acest tip de conținut din recomandările care apar pe Facebook. De asemenea, ar putea fi eliminate chiar și grupurile susținătorilor anti-vaccinării. În locul acestor postări, compania va încerca să ofere conținut de o calitate superioară, cu informații verificate, venite de la autoritățile în domeniu.

Facebook ia măsuri privind vaccinarea
Facebook ia măsuri privind vaccinarea

De partea cealaltă, Google încă nu a oferit niciun răspuns oficial, însă a luat deja unele măsuri pentru a împiedica răspândirea mesajelor anti-vaccinare. Au fost penalizate anumite videoclipuri de pe Youtube care răspândeau informații false, unele cu privire la vaccinare, altele în care erau prezentate tot felul de leacuri – minune.

Rețelele de socializare s-au umplut de grupuri cu utilizatori care nu vor să își vaccineze copiii și care îi îndeamnă și pe alții să facă același lucru. Informațiile publicate sunt preluate fie de pe alte grupuri, fie din surse care nu sunt verificate, teoriile răspândite nefiind verificate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×