Explozie în Spania într-o regiune cu români! Un om a murit. VIDEO

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 08:34
Explozie în Spania într-o regiune cu români! Un om a murit. VIDEO
Incendiu puternic în Spania la o companie care prelucrează oxid de etilenă,. Sursa foto: captură video Youtube

O explozie puternică produsă la o uzină chimică din orașul Tarragona a dus la moartea unei persoane. În urma deflagrației din nord-estul Spaniei au mai fost rănite și alte persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

O uzină chimică din Spania a luat foc. O persoană a murit

O persoană a murit și mai multe au fost rănite după ce o explozie puternică a avut loc la o uzină chimică din orașul Tarragona, nord-estul Spaniei. Deflagrația s-a produs marți, 14 ianuarie, în jurul orei locale 19:00.

La fața locului au ajuns numeroase echipaje de pompieri, ambulanțe și un elicopter. Se pare că au fost rănite cel puțin 6 persoane, informează cotidianul El Mundo. Serviciul de Protecţie Civilă a instituit un perimetru de securitate în zona complexului care a fost cuprins de flăcări.

Deflagrația a provocat zguduiri puternice ale ferestrele unor clădiri. Flăcările și coloana de fum negru au speriat locuitorii, mai ales că traficul în zonă a fost restricționat. De asemenea, și traficul feroviar a fost întrerupt pe mai multe secțiuni.

Incendiul din Spania nu a pus în pericol locuitorii

Circulația mai multor trenuri locale a fost supendată. Mai exact, între Tarragona și portul vecin Aventura niciun tren nu a circulat după ce poliția a dat acest ordin, a anunțat operatorul feroviar Rodalies.

Flăcările imense au putut fi observate de la mai mulți kilometri. Locuitorii din regiunea Cataloniei au fost sfătuiți să rămână în locuinţe și totodată, să ţină ferestrele şi uşile închise ca măsură de precuaţie pentru a se proteja de fum.

Autoritățile au fost în alertă maximă până la stingerea incendiului din orașul Tarragona. De asemenea, a fost activat un plan de urgență chimic și medical. În plus, aceștia i-au liniștit pe localnici spunând că „nu există nicio dovadă privind existenţa unui nor toxic”, relatează Reuters.

Care este cauza incendiului din Spania care a dus la moartea unei persoane

Pompierii au reușit să stingă incendiul puternic după câteva ore bune, iar o anchetă în acest caz a fost deschisă. Momentan nu se cunoaște cauza principală a producerii deflagrației, dar cel mai probabil este vorba de un accident chimic.

Uzina care a luat foc, Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE), este singura fabrică din Spania care prelucrează oxid de etilenă. Această substanță este folosită pentru fabricarea polimerilor. Compania produce anual 140.000 de tone de astfel de substanțe.

  • 1 persoană a murit și alte 6 au fost rănite grav
  • 14 ianuarie, ziua în care uzina chimică din orașul Tarragona a luat foc

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×