Evo Morales și-a dat demisia. Președintele Boliviei spune că în țară a avut loc o lovitură de stat

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
11/11/2019, 13:05
Evo Morales și-a dat demisia. Președintele Boliviei spune că în țară a avut loc o lovitură de stat
Evo Morales și-a dat demisia din funcția de președinte al Boliviei. Sursa foto: Financial Times

Președintele bolivian Evo Morales și-a dat demisia după ce în țara latino-americană au avut loc proteste violente, în urma cărora mai multe persoane au fost rănite sau chiar au murit. Fostul șef de stat pun violențele din ultima săptămână pe seama unei lovituri de stat. Acesta fusese ales în funcție  pentru a patra oară, fiind la putere din anul 2006.

Evo Morales nu mai este președintele Boliviei

Liderul care reprezenta o schimbare pentru Bolivia s-a dovedit a avea apucături dictatoriale și a fost acuzat în repetate rânduri că a fraudat alegerile. Bolivienii nu au mai acceptat rezultatul alegerilor din acest an, așa că au ieșit masiv în stradă exprimându-și nemulțumirea într-un mod violent.

Confruntările dintre manifestanți și forțele de ordine au continuat și ieri, iar în urma revoltelor, de teamă că acestea s-ar putea transforma într-un adevărat război civil, Morales a ales să se retragă spre bucuria protestatarilor. „Renunț la postul meu de președinte”, anunța Morales dorind astfel să se încheie starea tensionată.  Acesta nu s-a oprit la atât și a spus că în Bolivia a avut loc o lovitură de stat.

Situație tensionată în Bolivia: 3 morți, 383 de răniți

Morales și-a anunțat demisia însoțit de vicepreședintele Alvaro Garcia Linera. Și vicepreședintele a părăsit funcția. „Ne alăturăm apelului poporului bolivian de a-i sugera domnului preşedinte Evo Morales de a-şi prezenta demisia pentru a pacifica poporul din Bolivia”, a declarat comandantul general al poliției boliviene, Yuri Calderon, scrie știrileprotv.ro.

În urma protestelor anti-guvernamentale, au murit trei persoane și alte 383 au fost rănite. Președintele a anunțat în urma demisie sale organizarea unui nou scrutin spunând că vrea să reinstaureze pacea în Bolivia în urma ciocnirilor violente fără precedent.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×