Eugen Teodorovici, despre înghețarea salariilor: „Nu e nici corect, nici real”

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
06/12/2018, 14:31
Eugen Teodorovici, despre înghețarea salariilor: „Nu e nici corect, nici real”

Eugen Teodorovici a vorbit despre înghețarea salariilor. Ministrul Finanțelor a oferit o explicație după ce informații despre o posibilă înghețare a salariilor bugetarilor a apărut în presă. Teodorovici a declarat că majorarea punctului de pensie cu 15% de la 1 septembrie 2019 și voucherele de vacanță se vor da tuturor bugetarilor la fel ca și până acum.

„Aşa cum am spus, anul viitor salariile şi pensiile se vor lua cu siguranţă. Creşterea salariilor, conform Legii 153, se va aplica la fel, dar şi ceea ce am spus cu punctul de pensie de la 1 septembrie cu 15% se va aplica. În felul acesta facem bugetul pe 2019. În rest, acele prorogări de măsuri care s-au dat din 2010, respectivul domn (Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor n.r. ) ar trebui să ştie de ele şi trebuie să înţeleagă că se fac an de an, nu le facem noi acum special sau anul trecut, s-au făcut din 2010. (…) Chestia cu îngheţatul salariilor nu este nici corectă, nici reală,” a declarat Teodorovici.

Eugen Teodorovici, reacție despre înghețarea salariilor

 Eugen Teodorovici, despre înghețarea salariilor: „Nu e nici corect, nici real”
Eugen Teodorovici, despre înghețarea salariilor: „Nu e nici corect, nici real”

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a făcut anumite precizări în urma unor informații oferite de către președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu, potrivit cărora în urma unei ședințe de Guvern ar urma să fie aprobat un proiect de Ordonanță prin care salariile bugetarilor vor fi înghețate, iar voucherele de vacanță vor deveni istorie.

„Este o ordonanţă care vine la pachet cu Legea bugetului şi are mai multe măsuri de acest tip. Nimic altceva decât prorogarea unor termene care s-a făcut an de an şi nu reprezintă un element de noutate. În proiectul de buget pe anul viitor este inclusă majorarea salariilor de bază ale personalului din sectorul bugetar cu un sfert din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea nr.153/2017 pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2018. Anul viitor cresc salariile aşa cum spune legea. Şi la pensii la fel. Cum adică se îngheaţă punctul de pensie? Noi am dat şi am crescut punctul de pensie şi am spus că următoarea va fi de 1 septembrie 2019 cum este trecut în proiectul de lege aprobat de Guvern cu 15%. Nimic altceva”, a adăugat şeful de la Finanţe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×