Eroare Facebook: 7 milioane de utilizatori, afectați

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/12/2018, 13:33
Eroare Facebook: 7 milioane de utilizatori, afectați
Eroarea majoră de software la Facebook a afectat 7 milioane de utilizatori

Eroarea majoră de software la Facebook a afectat 7 milioane de utilizatori, căci fotografiile acestora au fost expuse. Rețeaua de socializare este investigată de o autoritate de reglementare în Irlanda.

În urma anunțului companiei, potrivit căreia o eroare de software3 a expus pozele private a până la 6,8 milioane de utilizatori.  De altfel, aceasta este doar una dintre cele mai recente dintr-o serie de erori legate de confidențialitatea datelor utilizatorilor, conform Reuters.

Eroare majoră de software la Facebook: 7 milioane de utilizatori, afectați

De asemenea, Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda, fiind principala autoritate din UE care veghează Facebook, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că investighează compania pentru a stabili dacă a respectat reglementările europene stricte prin reacțiile sale la multiplele erori, unde intră și expunerea publică a fotografiilor utilizatorilor.

Eroare Facebook: 7 milioane de utilizatori, afectați
Rețeaua de socializare este investigată de o autoritate de reglementare în Irlanda

De altfel, investigația este a doua deschisă de autoritatea de reglementare irlandeză de la intrarea în vigoare a noilor reglementări europene, din luna mai. Facebook a recunoscut vulnerabilitatea foto de vineri, anunțând că aproximativ 1.500 de aplicații software au avut acces la fotografiile private ale utilizatorilor, timp de 12 zile, adică până în 25 septembrie.

Facebook: ”Regretăm foarte mult ceea ce s-a întâmplat”

Facebook a anunțat, în cadrul unei postări pe blog, că regretă cele întâmplate. ”Regretăm foarte mult ceea ce s-a întâmplat”, a anunțat rețeaua de socializare.

Rețeaua de socializare este investigată de o autoritate de reglementare în Irlanda
Investigația este a doua deschisă de autoritatea de reglementare irlandeză de la intrarea în vigoare a noilor reglementări europene

De menționat este că legislația europeană obligă companiile să anunțe autoritățile în cazul unor incidente în termen de 72 de ore, oferindu-le dreptul să aplice amenzi de până la 4% din veniturile globale anuale, în cazul infracțiunilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×