Englezii s-au topit la 39 de grade Celsius. Galerie FOTO cu modalitatea aleasă de britanici să se răcorească

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 15:31
Englezii s-au topit la 39 de grade Celsius. Galerie FOTO cu modalitatea aleasă de britanici să se răcorească GALERIE FOTO
Canicula a pus stăpânire pe Marea Britanie, astfel că oamenii se relaxează la plajă. Sursa foto: dailymail.com

25 iulie este cu siguranță una dintre cele mai călduroase zile de care a avut parte Marea Britanie de-a lungul întregii sale existențe. Englezii au îndurat cu greu temperaturile extreme, mercurul din termometre atingând valori uriașe astăzi, de până la 39 de grade Celsius. În plus, sutele de mii de cetățeni care fac de obicei naveta pentru a ajunge la locul de muncă au fost sfătuiți de autorități să rămână acasă, întrucât trenurile circulă cu mare dificultate.

Ce modalități au ales oamenii pentru a se răcori

În aceste condiții, englezii au recurs la tot felul de metode pentru a suporta mai ușor căldura excesivă, astfel că nu e de mirare că vânzările unor accesorii precum ventilatoarele portabile au explodat pur și simplu. Alții au preferat să se răcorească la fântânile din marile orașe, în vreme ce tinerii au profitat de vacanță pentru a se relaxa la plajă. În partea de sud a țării, însă, vremea dă mari bătăi de cap locuitorilor, astăzi fiind anunțate valori termice de peste 35 de grade la umbră, dar și ploi cu caracter torențial, însoțite de frecvente descărcări electrice.

În Bristol, sute de locuințe au rămas fără alimentare cu apă, după ce o țeavă a explodat pur și simplu, inginerii promițând, totuși, că în cel mai scurt timp situația va reveni la normal. Cu toate acestea, oamenii continuă să fie nemulțumiți și fac față cu greu căldurilor insuportabile.

Englezii recurg la tot felul de metode ingenioase pentru a se răcori în aceste zile cu temperaturi infernale. Sursa foto: dailymail
Englezii recurg la tot felul de metode ingenioase pentru a se răcori în aceste zile cu temperaturi infernale. Sursa foto: dailymail

Reprezentanții MAE, puși în alertă de codul roșu din Italia

Marea Britanie nu este singura țară lovită de un puternic val de caniculă în această perioadă. Spre exemplu, pe teritoriul Italiei temperaturile au atins valori extreme, autoritățile emițând cod roșu în acest sens. În plus, MAE a lansat un avertisment pentru cetățenii români aflați în acest stat.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că, în conformitate cu datele transmise de Ministerul Sănătăţii, în perioada 23-25 iulie 2019, mai multe regiuni italiene se confruntă cu un nou val de caniculă, în mai multe oraşe ale ţării. Astfel, autorităţile locale au emis cod roşu pentru caniculă, valabil în ziua de 24 iulie 2019, pentru oraşele: Brescia (Lombardia), Bolzano (Trentino Alto-Adige), Florenţa (Toscana), Perugia (Umbria) şi Torino (Piemonte). Pentru ziua de 25 iulie 2019, codul roşu pentru caniculă este extins şi pentru oraşele Bologna (Emilia-Romagna), Frosinone, Rieti, Roma (Lazio), Genova (Liguria), Pescara (Abruzzo), Trieste (Friuli Venezia Giulia) şi Verona (Veneto). A fost emis, de asemenea, cod portocaliu de caniculă pentru mai multe oraşe din nordul şi centrul ţării. Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Italia: +393451473935, respectiv al oficiilor consulare Trieste: +39 340 8821688; Milano: +39 366108 1444; Torino: +39 338 756 8134; Bologna: +39 349 1178220; Bari: +39 334 604 2299; Catania: +39 320 965 3137”, se arată în comunicatul dat publicității de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×