Elon Musk a părăsit funcția de conducere de la Tesla. O femeie îl înlocuiește: Robyn Denholm

Elon Musk a părăsit funcția de conducere de la Tesla! În locul lui va fi Robyn Denholm. De acum, o femeie va fi directorul financiar la cea mai mare companie de telecomunicații din Australia. Informația este confirmată de compania care produce automobile electrice. Se pare că, vechiul conducător al companiei Tesla a părăsit funcția sa după o perioadă de preaviz de șase luni de zile. Robyn Denholm este deja în boardul Tesla. Conform mediafax, Elon Musk a acceptat să demisioneze, la sfârșitul lunii septembrie. Peste această acțiune, fostul președinte al companiei trebuie să și plătească 20 de milioane de dolari, în urma unui acord cu autoritățile de reglementate din SUA.

Acordul prevedea că Elon putea să rămână în funcția de director general la Tesla, dar trebuia să demisioneze în maximum 45 de zile din funcția de președinte al Consiliului de administrație. De asemenea, acesta nu va mai avea dreptul să fie reales în această funcție în viitorii trei ani de zile. Așadar, atât Elon Musk, cât și tesla sunt nevoiți să plătească o amendă în valoare de 20 de milioane de dolari.

Elon Musk a părăsit funcția de la Tesla! Acum îl înlocuiește Robyn Denholm

În fotografie se află o mașină fabricată de compania Tesla

Totodată, fostul președinte al companiei a fost acționat în judecată de către Comisia pentru Garanții și Tranzacții financiare(SEC) pentru inducerea în eroare a investitorilor. Procesul a început după ce Musk a transmis pe un cont de socializare că, pe data de 7 august, a obținut fonduri necesare pentru delistarea de la bursă a Tesla, dar și pentru trecerea companiei sub control privat prin cumpărare în cadrul unei tocmeli de 420 de dolari pe acțiune. Anunțul, în acel moment, a generat mare vâlvă, dar și confuzie, dar a și condus la o creștere a valorii firmei. Însă, cu toate acestea, Comisia pentru Garanții și Tranzacții financiare a admis că Musk, de fapt, nu obținuse acele fonduri.